Mä taidan sitten olla ei suomalainen :-)

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä varpunen
varpunen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.12.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 11

En kyllä tunnista itseäni noista jutuista ollenkaan, enkä ainakaan omassa yrityksessäni toimivia suomalaisia vrt esim ruotsalaisiin… aina positiivisesti yllätynkin siitä, kuinka avointa porukaa suomalaiset loppujen lopuksi ovatkaan, mielestäni esim pohjoismaalaisista olemme avoimimpia tanskalaisten kanssa mielestäni… ruotsalaiset ja norjalaiset ovat huomattavasti vaikeammin lähestyttävää porukkaa, noin niinkuin yleisesti ottaen. Ja se mikä on kivaa, on sellainen suomalainen ”aitous” jotenkin, jos o pitkään ollut muiden kuin suomalaisten kanssa tekemisissä ja sitten taas vaikka työn merkeissä heitä tapaa, tulee siihen tilanteeseen heti sellanen erilainen tunne.

Mutta ehkä olen sitten se 1% prosentin poikkeus… tällä palstalla on aika huvittavaa se että esim tossa on ketju venäläisistä, ja heidän katoamisestaan Espanjasta, on monia monia maita joissa isänmaallsuus on vielä ”kunniassa” ja omaa maata arvostetaan, toisin kuin ainakaan siellä Aurinkorannikolla asuvat suomalaiset tuntuvat tekevän. Luulen, että jos esim Hesarissa olisi ollut vastaava kirjoutus espanjalaisista , monet espanjalaiset olisivat kihisseet kiukusta ja laittaneet sinne omia postauksiaan… itse arvostan sitä espanjalaisissa, että ns omaan pesään ei kusta, ja jopa nuorten keskuudessa isänmaallisuus on arvossaan, toisin kuin Suomessa.

Ehkä muiden negatiiviset asenteet suomalaisia kohtaan johtuvatkin juuri siitä, että suomalaiset eivät itsekään arvosta itseään ja muita pidetään aina parempina kuin itseä? Mikä musta on ihanaa huomata, se on onneksi uuden sukupolven myötä muuttumassa, ja tietynlainen ”ankeus” on toivottavasti poistumassa suomalaisuudesta. Puhu nyt sellasta alle 30 v sukupolvesta, joka on jo matkustellut ja joilla maailmankuva on avarampi.

Täällä Espanjassakin rannikon baareissa istuvat suomalaiset alkkissuomalaiset ovat itse asiassa juuri niitä, joiden onkin hyvä pysyä poissa Suomesta, sillä he ovat juuri niitä jotka negatiivisesti omasta synnyinmaastaan ajattelemalla luovat negatiivisuuden ja ankeilun kehän, jota he luulevat tulleensa pakoon Espanjan aurinkoon, vaikka he ovat itse juuri ne jotka sen ilmapiirin ja ankeilun luovat.

Kävin viime syksynä Fuengirolssa pyörähtämässä parin päivän reissulla ja alkoi saman tien ahdistaa, jotenkin sinne pesiytyneet suomalaiset ovat raahanneet sen negatiivisuuden sinne mukanaan.. joten siinä mielessä olen samaa mieltä esim sinun kanssasi, J, ja ehkä tuo mielipidekirjoitus pätee rannikolla asuviin suomalaisiin.

En voisi ikinä asua missään Aurinkorannikolla, siis lähellä suomalaisia jotka ovat tulleet ”pakoon” Suomea Espanjaan… Valencia ja Barcelona olisivat ok. Ainakin täällä Madridissa on huomattavasti enemmän niitä suomalaisia jotka ovat olleet tulleet kansainvälisiin yrityksiin tänne töihin, vaikka Suomessa ovatkin viihtyneet, on työmahadollisuus tai työkomennus tuoneet heidät tänne jotkut pidemmäksi ja jotkut lyhyemmäksi aikaa. Lomaoseakekeinottelijay ja talvea pakoon tulleet eläkeläiset sekä baareissa notkuvat elämäntapavalittajaalkkikset onneksi puuttuvat täältä.