Mä en ym märrä…

LINKKI

Oilimarjatta
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.06.2010
Kirjoituksia: 13
Vastauksia: 126

… kun jokaisellla on aina niin ehdottomat mielipiteet. EU:ssa olemisen yksi idea on se, että edistetään työvoiman vapaata liikkumista. Tää tarkoittaa sitä, että eri alojen koulutukset tunnustettaisiin jäsenmaissa. Koulutus ei tietenkään riitä vaan pitää myös olla riittävä kielitaito.

EU-maiden yhteisenä tavoitteena on kehittää järjestelmiä niin, että ne olisivat mahdollisimman yhdenvertaiset. Monessa maassa on menossa palvelujärjestelmien perusteellinen muuttaminen, esim. Suomessa. Tämä heijastuu myös ammatilliseen koulutukseen. Tutkintojen rakennetta, koulutuksien laajuuksia ja sisältöjä pitää tsekata vastaamaan tyuöelämän vaatimuksia.

Jos hoitsu on saanut koulutuksensa Suomessa, jossa ylpeinä koulutusorganisaatiot mainostavat kansainvälisyyttään, on ihan ymmärrettävää, että tietoa haetaan ensiksi lähtömaasta. Ja sen jälkeen kohdemaasta, ilman muuta. Suomalaisen hoitsun pitää pystyä kertomaan, minkälainen ammatillinen osaaminen hänellä on. Asiaa helpottaa, jos on jo valmiiksi olemassa espanjankieliset ammattitaitokuvaukset. Mitä ihmeen haittaa siitä voi olla?

Tänne aurinkorannikollekin perustetaan koko ajan uusia palvelutaloja ja hoitokoteja tuottamaan palveluita iäkkäille suomalaisille ja muille täällä asuville ikäihmisille. Siinä yksi mainio työmahdollisuus eri maista tuleville ja eri kielisille ammattihenkilöille. Palvelutalot ovat yksityisiä yrityksiä, joissa henkilökuntarakenne päätetään itsenäisesti.