lyts lits läts

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Ansku76 kirjoitti:

Näillä sivuilla on usein moni espanjasta kiinnostunut, taikka jopa espanjaan muuttoa tekevä käynyt kyseleen neuvoja ja jokaisesta ketjusta löytyy vähintään yksi ”ei kannata..”, ”ei noilla kyvyillä..”, ”älä nyt liikoja kuvittele itsestäs..”…
… Ehkä jonkin haave on lytätä mahdollisimman monen muun haaveet tai muuten vaan kylvää negatiivisuutta ympärilleen?

Juu.. ensinäkemältä tulee varmaan helpostikin mieleen, että kyseessä on vain pelkkä ”haaveiden lyttäämisen” tarve tai ehkä peräti lyttääminen ihan vaan silkasta lyttäämisen ilosta. Arvelenpa siltikin, että syyt noihin vastakarvaan kirjoitettuihin kommenttehin löytyvät jonkin verran pintaa syvemmältä. Espanjaan on muuttanut monia suomalaisia, ja jopa siinä määrin, että on syntynyt myös suomalaisyhteisöjä. Hieman kauemmin asuneet ovat joutuneet näkemään useamman kuin yhden suomalaisen haaveen romahtavan, kenen sitten mistäkin syystä.

Lähes tulkoon kaikille noille on tähän mennessä ollut kuitenkin yhteistä se, että Espanjaa on maahan tultaessa pidetty tavalla tai toisella jonkinlaisena ’eldoradona’, jossa elämä muuttuisi esimerkiksi taloudellisesti helpommaksi kuin mitä Suomessa on. Valitettavasti ”kultainen ’90-luku” on auttamatta mennyttä, ja tuskinpa koskaan enää palaa.

Moni espanjansuomalainen on ikäväkseen saanut havaita esimerkiksi myös sen, että kun maahan muuttaneelta heimoveljeltä alkaa yllättäen rahat olla lopussa, kääntyykin hän avuntarpeineen kauemmin maassa asuneiden suomalaisten puoleen.

Usein lähestytään varmasti aivan rehellisin aikein, mutta kun lentävä matto on alkanut mureta jalkojen alta, tietää kauemmin maassa asunut, että se taitaa olla sitten kyseisen (nyt seikkailijaksi osoittautuneen) kaverin menoa, eikä näin ollen ala aukomaan kukkaronsa nyörejä, koskapa on joskus takavuosina sen virheen jo kerran tai parikin mennyt tekemään ja saanut sitten sanoa rahoilleen ’adios’.

Toki, jos on tarpeeksi ’taatelia’ ja jatkuva toimeentulo noin muutenkin taattu, niin toivotan oitis tervetulleeksi. Espanjaan muuttaminen ei välttämättä tee varoissaankaan olevaa täysin onnelliseksi, mutta kyllähän minäkin mieluummin itken palmun alla kuin napaa myöden lumihangessa.
=)

Ansku76 kirjoitti:

Ihmisillä on haaveita, kaikilla. Jotkut uskaltavat niistä tehdä totta. Jotkut teistä ovat niin tehneet. Joidenkin mielestä se varmasti on ollut päätöntä. Jokainen tekee kuitenkin omat ratkaisuna mitä elämällään tekee.

Aivan niin. Siksipä onkin jopa tarpeellista, että esimerkiksi Espanjaan muuttoa haaveileva, tai myös tosissaan suunnitteleva, joutuu jo tiedusteluvaiheessaan kohtaamaan ”vastarintaa”, ettei hänelle synny sitten joskus perillä ja paikan päällä, varsinaisten vastoinkäymisten esiinmarssiessa, sellaista kuvaa, että ne mukavat ja kivat ja ihanat nettikirjoittajat siellä perhanan ’espanjaorkissa’ houkuttelivatkin hänet ihan tahallaan tähän hankalaan tilanteeseen; jollaista minäkään en tietenkään kellekään toivo. Onhan toki myös paljon paljon niitä, joilla menee oikein kivasti ja mukavasti.

Ansku76 kirjoitti:

Itse olen niin nynny etten varmaan koskaan uskalla muuttaa ulkomaille vaikka kuinka haaveilenkin.

Koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”. Ei Espanja sentään mikään manalan esikartano ole.
=)
Ihan tavallinen eurooppalainen maa, jossa aurinkotunteja nyt vain sattuu olemaan enemmän kuin Suomessa. Jos kyllä sosiaalihuolto ei pelaa skandinaaviseen malliin ja esimerkiksi maahan kammenneet neekerit joutuvat asumaan aika huonosti, jopa rantalouhikoissa; heille kun ei Espnjan yhteiskunnan toimesta, Suomen tyylistä poiketen, omia asumalähiöitä rakennella.

Ansku76 kirjoitti:

Näin uuden vuoden kunniaksi toivotan kaikille orkkilaisille upeaa alkanutta vuotta ja positiivisempaa mieltä.

¡Muchisimas gracias! Mainiota vuotta myös sinulle! Muista kuitenkin, että nuo ’känkkäränkät’ saattavatkin pohjimmiltaan takoittaa vain ihan hyvää.
=o)