Luonnosta tietoa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Pohjois-Espanja Luonnosta tietoa

LINKKI

reissu-lassi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120

Pohjois-Espanjaa yleensä on helppo kehua. Ihmiset osaavat yleensä puhua täydellistä kirjakieltä, mikä helpottaa sopeutumista. Esimerkiksi itärannikko on tässä suhteessa paljon hankalampi, samoin Andalusian länsiosa.
Muutenkin olen kokenut, että pohjoismaalaisena ymmärrän näitä pohjoisen ihmisiä paljon, paljon helpommin. Ainakin meidät on otettu todella upeasti vastaan erityisesti täällä pohjoisessa. Viihdyimme aikanaan myös Valencian itsehallintoalueella ja Andalusiassakin, mutta Kantabriasta ja Asturiasta olemme aivan innoissamme.

Jos luonnossa liikkuminen kiinnostaa, pystyn auttamaan paljonkin. Me olemme patikoineet arvioni mukaan 400 reittiä eripuolilla Espanjaa. Reiteille löytyy hieno opas myös suomenkielellä: http://www.topwalks.net/fi/index.htm
Topwalks-sivusto tarjoaa yksityiskohtaiset reittikuvaukset, kartat, GPS-välipisteet, ajo-ohjeet, tiekartat jne.
Sivuston avulla on helppo tutustua myös Pohjois-Espanjan maisemiin. Asturian ja Kantabrian reitit ovat aivan mahtavia! Picos de Europan kansallispuiston maisemista on hyvä aloittaa ja muistutan, että rantareiteillä sesonki on 12 kuukautta vuodessa. Patikointi onnistuu mainiosti myös keskellä talvea.