luonnonvaraiset yrtit espanjassa -kiitos vinkeistä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini luonnonvaraiset yrtit espanjassa luonnonvaraiset yrtit espanjassa -kiitos vinkeistä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä cucu
cucu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.03.2008
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 5

Kiitos vinkeistä, nyt sitten innolla uusia kokemuksia hankkimaan, mutta otan kyllä ensi kerralla repun mukaan ja piilotan keräämäni yrtit sinne, ettei tarttee kädessä kaikille esitellä.
Tosiaan nuo rosmariinin harmaan vihreät puolikuunmuotoiset madot (toukat)syövät kaikki uudet versot ja sitten olen löytänyt vielä sellaisia mustankiiltäviä, vajaan senttimetrin mittaisia ” koppiksia” kotipuskistani, mutta en tiedä mikä niiden tarkoitus siellä on, kai nekin jotain tuhoa tekevät. Käyn nykyisin pari kertaa viikossa ravistelemassa oksia ja otökät tippuvat maahan mistä ne on helppo kerätä pois. Eihän niitä syötäviä yrttejä voi ruiskuttaakaan myrkyillä jos niitä vielä aikoo itse syödä.

Onko luonnonvarainen oregano viljellyn sisarensa näköinen, miten sen voi tunnistaa luonnosta. Ostan oreganoni puutarhalta ja olen istuttanut isoon purkiin mistä leikkaan satoa kuivattavaksi js syötäväksi. Toin viimesyksynä suomesta saksankirvelin juurakon, muttei lähtenyt kasvamaan, kasvaako kenelläkään kyseistä yrttiä puutarhassa, ja saisiko sitä jostain täällä hankittua, oma puutarhani ei tunnistanut kasvia.(perifollo) Siemenestä kestää vuosia ennekuin alkaa olla niin iso että voi alkaa nauttia sadosta. Kiitos taas etukäteen.