Luokitelkaa vaarallinen koira!!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Koiran asema Espanjassa Luokitelkaa vaarallinen koira!!

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467

Luokitelkaa vaarallinen koira, kun mä hiukan vajaan viidenkymmenen vuoden koirakokemuksella uskallan väittää, että on vain vaarallisia isäntiä/emäntiä sen ”vaarallisen” koiran takana. Eri rotuja on taloudessa ollut, tosin kohta kolmekymmentä vuotta pelkästään metsästyskoiria ja viimeiset parikymmentä vuotta kansalliskoiriamme parin kappalein joista nykyinen täyttää keväällä 8 v. Vanhatyttö puhui aseesta sen koiran suhteen ja sitä se todellakin on silloin kuin sitä käytetään metsästyksessä sille ominaisessa tarkoituksessa; edellisellä kaverilla oli kontollaan pitkälti toistasataa supikoiraa, parikymmentä mäyrää jne. Tällä nykyisellä jotain viitisinkymmentä supikoiraa + muut elukat päälle peuraa myöten eli aseitahan noi koirat on, mutta nyt tulee se iso MUTTA: Nämä kansalliskoiramme ovat eläneet aivan tavallisessa kerrostaloympäristössä ja kun ne ovat olleet koulutettuja kavereita kummatkin, niin kadulla tapaamamme ihmiset eivät voi uskoa sitä muodonmuutosta kun siirrytään sivilisaatiosta luonnonhelmaan ja annetaan sille koiralle se mahdollisuus tehdä sitä mitä varten se on luotukin eli metsästämään. Nämä vanhantytön mainitsemat pienet koirat ovat juuri niitä pahimpia tapauksia mitä täällä kaupunkiympäristössä tulee eteen kun se ”mamman kultamussukka” saa räkyttää kaikkea mikä liikkuu ja ”eihän tuo ketään pure kun on noin pienikin” ja nk. sosiaalinen kanssakäyminen toisten koirien kanssa tarkoittaa kahta asiaa; joko se kultamussukka nostetaan syliin tai huudetaan viidenkymmenen metrin päästä, että älä vaan tule lähelle sen ”rakkis” kanssa!! Hiukan karrikoitua, mutta pitää yleisesti ottaen paikkansa.
Vanhalla tytöllä näyttää kaiken lisäksi olevan pahasti hakusessa tuo koirankoulutus, kun pitää olla ajattelematta että miten se tottelevainen koira on koulutettu!! Voin sanoa, että pakolla kouluttaminen ei onnistu nykypäivänä sillä tavalla että sulla on myös tervejärkinen isäntäänsä/emääntäänsä uskollisesti palveleva koira joka jopa pahimmassa tapauksessa vapaaehtoisesti menettää henkensä sinua puolustaessaan!
Jokainen koira on koulutettavissa ja ne jotka eivät ole, ovat ansainneet paikkansa siellä saunan takana ja mitä mä olen seurannut eri koiria ja niiden isäntiä/emäntiä, niin nämä pienet koirat useimmiten ansaitsisivat sitä saunantakusenhoitoa tai tarkemmin ottaen niiden omistajat joilta pitäisi kieltää eläintenpito kokonaan, kun eivät sitä puudeliaan saa millään käyttäytymään sivistyneen koiran tavoin.