lukuja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja lukuja

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Kiitos, Bavarontti tiedosta. Suomen 5,3 miljoonan ihmisen kansasta on siis virallisesti työttömänä vähän reilut 0,5 miljoonaa. Virallinen työttömyysluku oli 23.2. 11,2 %, mikä ilmeisesti on saatu laskemalla koko väestöstä, vaarit, vauvat ja vaivaiset mukaan luettuina. Ja kuvastaa keskimääräistä työttömyyttä, jota laskevat Helsingin ja muiden isojen kaupunkien paremmat työllisyysluvut. Kuinkahan moni näistä työttömistä elää jo nyt pelkän työmarkkinatuen tai yleisen työttömyyskorvauksen varassa, eli siis sillä noin 400 eurolla kuukaudessa? Vuoden päästä jo huomattavasti useampi, 500 liiton päivää ei riitä ikuisesti ja työtilanne ei osoita paranemisen merkkejä.

TUORE LEHTIUUTINEN:
Tammikuun työttömyysluvut ovat Kainuussa vuoden takaista pienemmät, toisin kuin suurimmassa osassa muuta maata. Myös Pohjois-Karjalassa työttömyys on viime vuoden tammikuusta vähentynyt, mutta Kainuussa kehitys on ollut voimakkaampaa.

Lukujen siistiytymisen taustalla on voimaperäinen työvoimakoulutus.

Kainuussa oli tammikuussa työvoimakoulutuksessa lähes tuhat opiskelijaa, yli 60 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kainuussa oli tammikuun lopussa 5 889 työtöntä työnhakijaa, joista vajaat 650 oli lomautettuja. Työttömien osuus työvoimasta oli 15,9 prosenttia, mikä oli maan toiseksi pahin. Edelle meni Pohjois-Karjala 16,4 prosentin työttömyysasteella. Lapin luku oli 15,6 prosenttia.

Koko maan työttömyysaste oli 11,2 prosenttia.