Lukio ei kiinnosta?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Lukio aloittaa Lukio ei kiinnosta?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
LakuPekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Minusta Masa kirjoitti hienon avauksen ”Aurinkorannikon suomalaisen koulun lukio aloittaa”. Ihmettelen kovasti sitä, ettei asia ole synnyttänyt sen enempää keskustelua?

Aurinkorannikolla on muutamia meidän suomalaisten kannalta tärkeitä fundamentaalisia tekijöitä, kuten suomalainen koulu, seurakunta, Suomela, paikallinen ammattitaitoinen suomenkielinen lehdistö ja tämä ”Orkkikin” kuuluu samaan katekoriaan tosin melko uutena tulokkaana.

Myös monet suomalaiset Espanjassa toimivat yrittäjät, jotka ovat pitkään tarjonneet suomalaisille erilaisia palveluita Aurinkorannikolla, ovat antaneet oman tärkeän panoksensa siihen, että meitä suomalaisia on talvisin täällä jopa 20.000.

Varmasti tästä meriittilistasta jäi moni tärkeä asia puuttumaan, mutta juuri nämä edellä mainitut seikat erottavat Aurinkorannikon muista etelän kohteista ja siksi niiden perinteitä tulisi vaalia ja kannustaa.

Ehkä me orkkilaiset pidämme lukioasiaa itsestäänselvyytenä ja siihen ei ole sen enempää kommentoimista? Asia ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys ja sen saamiseksi on tehty valtavasti töitä.

Toivoisin ainakin sitä, että lähettäisitte tästä hyvästä koulun ammattitaitoiselle henkilökunnalle ja rehtori Juha Helvelahdelle tervehdykset ja onnittelut lukioluvan saamisesta osoitteeseen kanslia@suomalainenkoulu.net.