Löytyisikö minulle apua täältä?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Perukirja Espanjaan / Omaisen kuolema Löytyisikö minulle apua täältä?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Huimis
Huimis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.10.2011
Kirjoituksia: 19
Vastauksia: 442

Isäni, joka asui talvet Espanjassa, (Torrevieja) kuoli Espanjan asunnossaan hiljakkoin ja olen ainoa perillinen.

Asunto jää minulle ja ajatus olisi myydä se pois. Vuokratuotto tuskin (ihan mutulla luulen) on niin iso että kannattaisi itse pitää.

Olen ihan ulalla asunnon myynnin suhteen kun ei ole mitään kokemusta tällaisista asioista. Asia olisi jo tarpeeksi vaikea minulle, vaikka Espanja ei liittyisi asiaan mitenkään.
Joudunko esim. maksamaan myyntivoitosta veroa Espanjaan JA Suomeen vai vain Suomeen?
Isäni oli siis Suomen kansalainen, kirjoilla Suomessa ja joka tavallaan vain lomaili talvet omistamassaan asunnossa Espanjassa ja maksoi verot Suomeen.
En edes tiedä miten asunto siirretään minun nimilleni…

Onko espanjalaisissa rivitaloissa yleensä juoksevia kuluja mm. yhtiövastikkeen muodossa? Kyseessä on asunto jossa on yläkerrassa pienehkö asunto ja alakerrassa asuntoon kuuluva autotalli ja varasto. Asuntoon kuuluu myös pieni takapiha.

Mitä asioita tulisi ottaa huomioon asuntoa myydessä?

Entäpä auto sitten? Hänellä on Espanjaan kilvitetty vanhahko auto. Saanko siirretty sen miten vaivattomasti tai vaivalloisesti omille nimilleni ja mahdollisesti myyntiin joko Espanjassa tai verot maksamalla Suomessa?

Joka ainut neuvo ja ohje otetaan suurella kiitollisuudella vastaan.

Etukäteen kiittäen JP 🙂

Ps. Hänellä on kuulemma myös pankkitili Espanjassa. Miten saisin sen tiedot ja tilin omille nimilleni…tai rahat sieltä suomalaiseen pankkiin?