Los tontos con la boca abierta

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat vaari ihmeissään Los tontos con la boca abierta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
mille kirjoitti:

Hyvä Kojo, eipä se taida meiltä muualla kuin Costa del Solilla asuvilta olla pois jos lusikoivatkin soppaa keskenään tuomatta sinänsä mitään lisäarvoa tälle sivustolle. Uskoisin orkkisopan olleen kuitenkin monelle jonkinlaista viihdykettä ja terapiaa paremman puutteessa. Sallittakoon se nautinto heille edelleen.

On hyväksyttävä se tosiasia, että meillä suomalaisilla jotka emme asu esim. Costa del Solilla tai Costa Blancalla on integroituminen espanjalaiseen yhteiskuntaan aivan eri tasolla kuin ihmisillä jotka turvautuvat kielitaidottomina suomalaisiin palveluihin asuinseuduillaan. Ei meitä edes kiinnosta samat asiat, jotka monesti ovat, kuten totesit, sisäpiiriläisten juttuja, usein juorujakin.

Olen kanssasi Kojo samaa mieltä, että varmasti Orkin tasoa nostaa juuri kertomukset muualtakin kuin Fuengirolasta. Kirjoita meille siis niistä, kiitos.

Lopuksi vielä en malta olla kertomatta assosiaatiosta joka tuli mieleeni niistä suu auki lapikoivista soppalaisista. Joskus kävin Martti ”huuhaa” Innasen taidenäyttelyssä. Siellä oli mainio teos nimeltä ”Neekeri saapuu Keuruun asemalle”, jossa perusjuntit härmäläiset olivat kerääntyneet asemalaiturille katsomaan kun neekeri tulee junasta ulos. Kaikilla tollottajilla suu ammollaan auki. Erittäin hyvä kannanotto Innaselta.

Juuri näin, Mille.

Minua itseáni ärsyttää aika lailla támä suomalaisen kolonian sisäänlämpiävyys ja kun káytit tuota Innasen repliikkiä, rohkenen minákin sanomaan, ettá monet suomalaiset ovat táállá tolloja, jotka tuijottavat suu auki, koska eivát ymmárrá mistä on kyse. Ja se mikä on pahinta, on se, että he eivát edes halua ymmártäá asioita. Minun mielestáni on täysin hullua tuudittautua turvallisuudentunteeseen ja kuvitella, että oman oven ulkopuolella tapahtuva ei koske minua.

Olen lukuisia kertoja yrittänyt lietsoa keskustelua yhteiskunnan tilasta ja ilmiöistä Espanjassa tállá palstalla, mutta vain hyvin harva on ottanut osaa keskusteluun ja monesti juttu on sitten joko kuivunut tai ohjautunut ihan muille urille. Espanja ei kiinnosta, suomalaiset uskovat olevansa pikku-suomessa, joka vain sijaitsee Espanjan los Bolichesissa.

Nyt eletáán niin ikáviá aikoja, että edes suomalaisilla ei olisi varaa ummistaa silmiáän todellisuudelta- kaikki, mitá ympárillá tapahtuu tulee jossakin vaiheessa koskettamaan myös ulkomaalaisia. Ja suomalaiset ovat espanjassa ulkomaalaisia, vaikka niin hassulta kuin se kuulostaakin, he káyttávát espanjalaisista termiá ”ulkomaalaiset” táállá espanjassakin ! Siis omasta mielestáán suomalaiset eivát ole ulkomaalaisia mutta espanjalaiset ovat – omassa maassaan. Que ridículo!! Ja on vaarallista olla tietámáttá-eláá pussissa tai tynnyrissä. Tállákin palstalla vatkataan jotain kuolinpesáhuijausta, josta kukaan ei tiedá mitáän ja joka ei edes koske ketáán. Pelkkáá ajan hukkaa, tállaisista asioistakohan suomalaisissa kuppiloissa ja suomiseuroissa jaaritellaan, sitá en tiedä. Ja sekin on outoa, että jos jollakin on jotain tietoa, niin sitá ei julkaista missáán vaan pantataan-ilmeisesti pelátáán, että tieto váhenee, jos se kerrotaan toisille. Tástá esimerkkiná Benalmadenan suomalaisporukka, joka kávi kunnassa kysymymássá empatronamienton uudistamisesta, mutta ei ole julkistanut, mitá kunnassa vastattiin. ”Me ei kerrota-káykáä itse kysymássä”

Suomalaisten heikko Espanjan tuntemus johtuu tietenkin kielitaidottomuudesta ja siitá, ettá táállá ilmestyvát suomalaiset sanomalehdet eivát kirjoita páiván asioista. Nuo kuukausittain ilmestyvát kirjoittavat laadukkaammin kuin viikottain ilmestyvá, mutta niiden jutut ovat aina vanhoja-kuukauden aikana ehtii tapahtua paljon. Fuengirola-lehti náyttáá valikoivan aika merkillisesti sen mitá julkaisee. Eli se pááttáá sen, mitá suomalaiset saavat tietáá ja sen miká suomalaisia kiinnostaa. Ja kuten olen aikaisemminkin todennut, támá painotuote kelpaa mielestáni sinne pihan perálle.

Tástákin kirjoituksesta ihan varmasti moni pahoittaa mielensá-ei asioita náin suoraan saisi sanoa, eihán. Jospa kuitenkin jotain keskustelua syntyisi, miná en niin kovin helposti suutu, vaikka joku olisikin eri mieltá. Vielá on olemassa mielipiteen vapaus meillá kaikilla.