Los Pacosista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 35 Los Pacosista

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Marjukka: ”Ajoittain olen ollut suorastaan ärsyyntynyt Los Pacosin vähättelystä. Itse olen siellä ”asunut” monet lomat, enkä löydä mitään valittamista..”

Olet sinänsä oikeassa, että Los Pacosia usein mollataan turhaan. Tänä päivänä se on suhteellisen arvostettu alue espanjalaisten keskuudessa ja asuuhan kaupunginjohtajakin siellä.

Alueella on hyvät palvelut, paljon uusia puistoja, parannettu tieverkosto, uusia kouluja ja modernit moottoritieliittymät jne.

Paikkalla ei ole enää mitään tekemistä sen ns. vanhan ajan 70-80 luvun Pacosin kanssa. Kun alue on noin viiden vuoden sisällä rakennettu valmiiksi, siellä asuu noin 40.000 asukasta. Vanhassa Pacosissa asui vielä 90-luvun alussa noin 2000 asukasta.

Paikka on silti pysynyt melkoisen pientalomaisena alueena, joka luo omaa viihtyvyyttä alueelle.

Kaikesta tästä voimme kuitenkin kiittää suomalaista Hakulisen Teuvoa, joka joskus 60-lvun lopulla aloitti Pacosin rakentamisen.

Lisäksi alueella on hyvin menestyvä suomalainen koulu, jonka perusti Teuvo Niemelä 80 ja 90 -luvun taitteessa. Nyt koulu sai vielä lukioluvatkin ja ensimmäinen lukioluokka aloittaa ensi kuun alussa.