los malos olores ¿eh?

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 40 Uutisia los malos olores ¿eh?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Ritacasanueva kirjoitti:

[Ensin linnaan ja..] sitten ”syyttomana” vapaaksi. Koko tama juttu haisee ja pahalle.

http://internacional.elpais.com/internacional/2011/10/03/actualidad/1317623181_057869.html

Italia pyrkii pikkuhiljaa oikeusvaltioksi. Sielläkin alkaa vähä vähältä orastaa sellainen ajatussuunta, että syytetty ei ole syyllinen, jos ei ole päivänselvää näyttöä, jolla syyllisyys voidaan osoittaa. Pelkät spekulatiiviset indisiot ja kansan ajama lynkkaushalu ei enää riitä, vaikka monet syyttäjät ja tuomarit sellaisilla ”näytöillä” vielä yhäkin haluavat laittaa jonkun linnaan, vaikka loppuiäkseen, että oma maine pysyisi lujana.

Sellaisia summittaisia tuomioita on esimerkiksi Yhdysvalloissa jaeltu kautta aikojen. Etenkin punaniskaosavaltioissa. Jenkkilässä toimii tänä päivänä järjestö, joka nostaa esiin vanhoja juttuja, vaikka keissien uudelleen avaaminen onkin siellä sikamaisen vaikeata, koskapa siihen täytyy saada lupa niiltä tuomiopiireiltä, jotka ovat alkuperäiset elinkautiset rätkäisseet.

DNA-tutkimus (tai AND, kuten spanskit sen väenväkisin lyhentävät oman kielensä mukaan) on kuitenkin kehittynyt viime vuosina niin pitkin harppauksin, että sitä voidaan nyt hyödyntää syyttömänä elinkautiseen tai muihin pitkiin tuomioihin tuomittujen vapaaksi saamiseen.

Tässä Italian tapauksessa emme ole saaneet julkisuuteen minkäänlaisia tietoja syyttäjän alunperin tuomioistuimelle esittämistä suorista syyllisyyden näytöistä tai edes indisioista, joten kannattaa ehkä vielä miettiä muutama minuutti, ennen kuin päästää sen eläimellisen, meissä aivan jokaisessa vaanivan lynkkaushengen valloilleen. 😕