Lista

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Ainahan sitä tulee puhuttua kaikesta ja kaikilla on yleensá mielipide ja omaa tietoa asiasta kuin asiasta. Monesti se mutua ja yliopistoasiassa melko varmastikin ainakin niillä, joilla ei omakohtaista kokemusta yliopistosta ole. Mutta tássä asiassa, kuten melkein kaikessa muussakin, on tarjolla tietoa.

Yliopistojen ranking Shanghai 2012 -listalla on useita espanjalaisyliopistoja 200 parhaan joukossa: matematiikassa yhteensä 8 ja niistä la U. Autónoma de Madrid 75 parhaan joukossa, Fysiikassa 5 yliopistoa ja niistä La U. de Valencia 100 parhaan joukossa, kemiassa listalla on 10 yliopistoa ja la U. de Zaragoza entre 75 parhaan joukossa), 6 yliopistoa Informatiikassa ja la U. Politécnica de Madrid on 150 mejores parhaan joukossa y 2 yliopistoa sijoittuu sosiaalitieteiden alueella,la U. Carlos III de Madrid ja la Pompeu Fabra, jotka kumpikin mahtuvat 150 parhaan joukkoon.

Vertailun vuoksi suomalaiset yliopistot: Suomesta parhaiten menestyi nytkin Helsingin yliopisto, joka ainoana suomalaisena pääsi sadan parhaan joukkoon ja löytyy sijalta 73.

Helsingin yliopiston lisäksi listalla ovat Suomesta Oulun ja Turun yliopistot (luokassa 301–400) sekä Itä-Suomen ja Jyväskylän yliopistot (luokassa 401–500). Aalto-yliopisto ei tällä kertaa joukkoon mahtunut. Vuonna 2010 se pääsi listalle, mutta ei enää viime vuonna.

Joten ei se meidänkáän kiitetty systeemi niin kovin kaksisesti ole menestynyt. http://www.shanghairanking.com/ARWU2012.html

Toisen listauksen mukaan, el QS ja el Times Higher Education (THE)mitataan opetuksen tasoa ja kansainválisyyttä ja yliopistot jaetaan iän mukaan alle 50 tai 25 -vuotiaisiin.

Alle 50-vuotiaista espanjalaisyliopistoista listalla QS on 4 ja THE-listalla 5 sadan parhaan joukossa. Aaakkosjárjestyksessá ne ovat la U. Autónoma de Barcelona, la Autónoma de Madrid, la Carlos III de Madrid, la Pompeu Fabra, la Politécnica de Cataluña y la Politécnica de Valencia.

Nuorten yliopistojen QS-listalla on 2 espanjalaista 10 parhaan joukossa: la Carlos III de Madrid y la Pompeu Fabra.

Suomalaisista yliopistoista QS-listalla on Helsingin yliopisto sijalla 78, Turun yliopisto sija 211, Aalto 222, Oulun yliopisto 262 jne. Yhteensä yliopistoja on listattu 872, joten nuokin sijoitukset ovat hyviä. Listan loppupään yliopistoja ei ole pisteytetty ja siellä näyttää olevan tunnetusti kovatasoisia opinahjoja, joten ehká tuo luokitus ei ole kovin luotettava???