Lisätietoja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Laajakaistapuhelin Lisätietoja

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Valitettavasti seuraava reissu kutsuu ja aika loppuu, mutta pikainen vastaus:

Tarvitaan nettiyhteys, ei mitään väliä kenen. Sitä kautta syntyy yhteys Saunalahden SIP-serveriin kuten mihin tahansa muuhunkin nettipalveluun. Sitä saako miten palvelun saa Saunalahdelta en tiedä. Minulla on heiltä GSM-liittymiä ja silloin saa. Sellainenhan voi olla 0e/kk.

Sinänsä soittaminen Espanjasta suomalaiseen Saunalahden liittymään on ilmainen. Mutta a) sinä maksat nettiyhteydestä Espanjassa ja Saunalahdelle taas puhelun ohjaaminen oman verkon puhelimeen on ”ilmaista”. Eli, 800.000 liittymää on tavoitettavissa ilmaiseksi. Kaikki loputkin ovat kyllä puoli-ilmaisia. Miksi, sitä minäkään en ymmärrä. Ottaisin joka puhelusta ainakin sen 6.9c/min.

Lähtökohtaisesti tämän idea on siinä, että voit Espanjassa soittaa ja vastaanottaa puheluita kuin olisit Suomessa. Soitat siis suoraa esim. 040-1234567 ja kaverisi soittavat sinun numeroosi 09-1234567. Hinnat ilmaiset tai tosi halvat suunnasta riippumatta. Ulkomaille soitettaessa se on kuin soittaisit Suomesta ulkomaille. Eli ei kannata soitella Espanjaan. Sitä varten on kännykkä (+34…).

En tiedä mikä toimii ja mikä ei. Jos lukee SIP-tuki niin pitäisi toimia. Suomessa hinnat ovat Espanjan tasolla.

Juu, minulla on juuri tuo Planet VIP-321. Voin jeesata sen konffaamisessa, mutta nyt en kerkiä. Palataan viikon päästä kun olen taas takaisin koneen ääressä (eräretki Norjan vuonoilla). Ei tietenkään toimi tehdasasetuksilla, koska tarvitaan login tunnukset ja salasanat, jne. Lisäksi värkki toimi mielestäni hieman epäloogisesti välillä ja se mihin reikään (LAN/WAN) piuha lopulta piti laittaa vaihteli tarpeen mukaan (=NAT pois päältä puhelimesta ja Bridge päälle).