lisätietoa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Ollaan itse tehty asunto -ja autotallikauppoja viime aikoina joten jotain tiedän minäkin, ehkä?
Verotusarvot ovat kuntakohtaisia ja poikkeavat toisistaan. Esim. Mijasissa lukemat ovat kohtuullisen alhaiset ja vaikka hinnat olivat lama-ajan mukaiset mitään ongelmia ei ollut. Esim. autotallista on joku neliöhinta jonka alle ei kannata mennä esim. siinä tapauksessa , että haluaa maksaa osan summasta pimeänä. Asunnoissa sama juttu.
Kyseinen neliöhinta oli meidän tapauksessa myyjällä hyvin tiedossa.
Samoin kun tehtiin asuntokauppaa katsoi meidän asiointitoimisto netistä mikä kyseinen summa on.
Sitä en tiedä miltä sivustolta kyseinen tieto löytyy, mutta veikkaisin vaikkapa maarekisteriä.
Joka tapauksessa sieltä kysymällä luulisi asian selviävän.
Sehän on sitten vähän toinen juttu , että täällä asuntokauppoihin tulee väkisin lakiin perustuvia kuluja melko paljon, siinä 7-10% kauppasummasta. Riippuen osittain siitä mitä pystyy tai haluaa hoitaa itse.
Lakimies ei ole mitenkään vättämätön , asiointitoimisto hoitaa samat kuviot, mutta halvemmalla.
Jos pankki tulee lainanantajana mukaan kuvioihin siitä seuraa ainakin seuraavaa. Pankki tarkastaa kaikki paperit ja tiedot tarkkaakin tarkemmin, eli asunto on varmasti laillinen kaikin tavoin.
Tästä ei kuitenkaan selviä ilmaiseksi, vaan ahne pankkiiri edellyttää määrättyjä toimia, kuten esim. asunnon arvon arvioinnin , mistä joutuu maksamaan. Samoin lainaan liittyy kaikenlaista rahastusta ja se on tietysti pankki ja asiakaskohtaista.
Mä annan kahden asiointitoimiston (mun mielestä luotettavia) nimet joista kannattaa kysyä tarjousta asioiden hoidosta. http://www.mopconsulting.com ja http://www.palisandro.net. Nettisivuilta varmaan löytyy lisätietoa palveluista ja yhteystiedot.