Lisäkommentti

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Semmoista asiaa voi myös harkita, että miettii minkälaiselle ostajalle asunto olisi kiinnostavin – myös kansallisuuden suhteen. Sen jälkeen voit selvittää ko. kielialueen lehdistä ”kansallisen hintatason” ja päätellä, voisitko saada paremman hinnan esim. englantilaiselta kuin skandinaavilta, espanjalaisista puhumattakaan. Ja sitten sen mukaan voit myös valita välittäjän – ehkä sen ”ikioman ja luotettavan” rinnalle.

Ja asunto kanattaa aina kunnostaa myyntiä varten. Turhat roinat pihalle, myyntiremontti (pinnat maalataan puhtaan vaaleiksi, ahtaat komerot ja nurkat tyhjennetään avariksi, kukkia maljakoihin, puhtaat valoisat tekstiilit, hyvä tuuletus ja näyttö siihen aikaan, kun maiseman valaistus on parhaimmillaan. Ja siivoa erityisesti keittiö ja kylpyhuone kiiltäviksi. Katso lopuksi kaikki itse ostajan silmin – onko asunto avara, valoisa, puhdas (muista ilmanraikastaja) ja houkutteleva?

Varmista myös, että välittäjä osaa kertoa lähikauppojen, leipomoiden, kahviloiden, leikkipuistojen, erikoisliikkeiden, liikenteen pysäkkien jne. sijainnit. Varmista lisäksi, että välittäjä sijoittaa nettiin hyvät kuvat asunnosta ja toimii hyväksesi eikä pelkästään pidä kohdetta listoilla (älä siksi anna sitä liian monelle välittäjälle, vaan korkeintaan kahdelle, joilla on keskenään erilaiset asiakaspinnat ja ovat lisäksi tietoiset toisistaan).

Äläkä ole mukana sekoilemassa selityksiin näyttöjen aikana, vaan anna välittäjän välittää.

Saattaa olla tuttua juttua, mutta toivottavasti neuvot ovat kuitenkin hyödyksi.