lisäinfoa air finlandista

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Kuljetus apu lisäinfoa air finlandista

LINKKI

Zirinpito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.05.2008
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 54

Lainatakseni osan minulle lähetetetystä sähköpostista esim.kissojen kuljetuksesta:

Reittilennoillamme Alicanteen ja Malagaan voimme kuljettaa korkeintaan kaksi eläintä matkustamossa ja kaksi ruumassa per lento, joten mahdollisia eläinpaikkoja tulee tiedustella jo ennen henkilöpaikkojen varaamista.

Kuljetamme alle 6 kg painavat lemmikkieläimet matkustamossa, mikäli eläin matkustaa vesitiiviissä, matkustamopenkin alle mahtuvassa kuljetuskassissa/laatikossa (syvyys 45cm x korkeus 30cm x leveys 35cm). Veloitamme lemmikkieläimen kuljetuksesta matkustamossa 80euroa/suunta. Yli 6 kiloa painavat eläimet kuljetetaan ruumassa. Eläimen kuljetuksesta ruumassa veloitetaan eläimen ja kuljetuslaatikon yhteispainon mukaan 10 euroa/kg. Kuljetuslaatikon maksimimitat ruumassa ovat syvyys 124cm x korkeus 85cm x leveys 76cm. Kaksi kissaa voi olla samassa kuljetuslaatikossa, mikäli laatikko täyttää yllä mainitut mittarajoitukset ja mikäli kissoilla on tarpeeksi tilaa kuljetuskopissa liikkuakseen.

Muutama asia on syytä ottaa huomioon kun lemmikkieläimelle valitaan kuljetuslaatikkoa ruumassa kuljetusta varten. Lemmikkieläin joutuu olemaan laatikossa koko lentomatkan ajan ja siksi sen matkustusmukavuudesta on säädetty kansainvälisiä, kaikkia lentoyhtiöitä koskevia standardeja. Kuljetuslaatikon on oltava niin iso, että eläin voi seistä suorana, kääntyä sekä maata luonnollisesti. Laatikon on oltava tarpeeksi vahva, jotta se on turvallinen ja suojaa eläintä lennon aikana. Lisäksi siinä on oltava vähintään jokaisella neljällä sivulla ilmareiät, jotta riittävä ilmansaanti lennon aikana on taattu. Luukun on oltava lukittu, niin ettei se aukea vahingossa tai eläin itse saa sitä auki lentomatkan aikana. Lemmikin kuono tai käpälät eivät saa mahtua ulos ilmarei’istä, ettei eläin pääse vahingoittamaan itseään. Vesi- ja ruokasäiliöihin pitää ylettyä ulkopuolelta. Lastulevystä tai kanaverkosta tehtyjä laatikoita tai näyttelyhäkkejä ei hyväksytä lentokuljetukseen. Kuljetuslaatikkoja eläimen kuljetukseen lennolla voi tiedustella hyvin varustetuista tavarataloista tai lemmikkieläinliikkeistä.

Eläinpaikkoja voi tiedustella ennen matkustajapaikkavarausta joko soittamalla asiakaspalvelunumeroon 09 251 20 333 (avoinna arkisin 9-17) tai lähettämällä sähköpostia info@airfinland.fi.

Tämä tieto oli siis voimassa vielä 17.7.2009

Eri lentoyhtiöillä on tietenkin eri käytännöt, hinnat ym.