Lisään oaltani

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
La kirjoitti:

… kuvittelisin että se liittyy lämpimään ilmastoon. Kun kattavaa kuolinsyytutkimusta ei tarvita, tämä saattaa tarkoittaa 48-72 tuntia kuoleman jälkeen.

Joo, siitä se on alkunsa saanut ja niin esim. taloyhtiössäni ilmoitukset tilaisuuksista ilmestyvät porraskäytävän ulko-oveen joskus jo kuolinpäivänä ja hautajaisiin menevät ne, joille vainaja oli läheinen.

Tunteilla on toki osuutensa, mutta Espanjassa saatat muutoinkin havaita eron verratuna suomalaisiin rituaaleihin aivan normaalinkin kirkossakäynnin yhteydessä: Ilmeet ovat vapautuneempia, kirkko on tuttu pistäytymispaikka eikä papisto piinaa seurakuntalaisia yhtä syvälle tähtäävällä paatoksella. Synnitkin saattaa saada anteeksi joutumatta helvettiin.

Lisäksi olen joutunut tutustumaan käytäntöihin. Hautausmaan toimistossa ilmaistiin paljon sanomalla: Kuolema on osa elämää ja täällä me hoidamme vain käytännön asiat. Voit maksaa myös luottokortilla.

Polttohautausten osuus on ymmärtääkseni kasvussa ja esimerkiksi Fuengirolan hautausmaalla on oma krematorionsa. Siellä on myös hautaustoimisto, ihan mukava ravintola ja pari kukkakauppaa – ja lämpötiloista johtuen kukkalaiteet ovat sitten muovia.