Lisäajatuksia Orkin kehittämisestä

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet TIEDOTE: Sponsoreita tarvitaan? Lisäajatuksia Orkin kehittämisestä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Tervehdys Orkkilaiset

Mielenkiintoisia kannanottoja tärkeän asian puolesta… kiitoksia kovasti erilaisista näkökulmista, niitä itse asiassa toivoinkin. Kiitos myös privaatisti saamastani palautteesta, sitä onkin tullut melkoisia määriä jo tähänkin mennessä, hyvä!

Mitään historian luentoja en aio ruveta vääntämään, mutta mielestäni tässä asiassa on tärkeää muistaa nimenomaan Orkin perusasiat. Kesällä juuri ennen Orkin avaamista kirjoittelin pienimuotoisen tervetuliaispuheen… ehkä sieltä kannattaa muistella mieleen erityisesti Orkin arvomaailmat ja olemassaolon tarkoitus.

http://espanja.org/tietoa

Kun pidämme Orkin syntyhistorian ja arvomaailmat kirkkaasti mielessämme, niin sitä kautta lienee helppo ymmärtää, että Orkin ei ole tarkoituskaan olla mikään bisnes firmoineen, osakkaineen ja ongelmineen.

Orkki on kehittyvä yhteisö, missä aiheestamme kiinnostuneet viihtyvät mielellään. Arvomaailmamme tärkeä osa on myös se, että Orkin käytön tulee olla Orkkilaisille ilmaista.

Orkki on siis yhteisö… ja sellainen yhteisö, joka toimii arvomaailmojensa ja Orkkilaisten etujen mukaisesti. Etujen mukaista toimintaa on luonnollisestikin myös se, että Orkin olemassaolon ja kehittymisen edellytyksiä parannetaan – uusien asioiden mahdollistamisesta puhumattakaan.

En myöskään usko kenenkään meistä Orkkilaisista haluavan sivustomme muuttuvan ylikaupalliseksi ja olevan täynnä sivut itselleen kaappaavia mainoksia vilkkuen ja välkkyen… siis ”ei kiitos” myös sellaisille ylilyönneille, noihin ainakin Hot jo aiemmin viittasikin.

Orkin toimintaedellytysten parantamisen tulee siis olla siinä mielessä hillittyä, että sivuston käytettävyys ei häiriinny. Hillitty ei luonnollisestikaan välttämättä tarkoita tehottomuutta, vaan erityisesti itse kunkin suhteita ja muita tuttavuuksia käyttämällä voimme saada paljonkin hyviä asioita aikaiseksi.

Useita tapoja kehittää

Mielestäni yksi tapa muiden joukossa Orkin toimintaedellytyksien parantamiseksi, on nimenomaan erityyppisten sponsoreiden hyväksyminen. Hyväksyttyjen sponsoreiden tulee kuitenkin tuoda Orkkilaisille jotain konkreettista lisäarvoa, esimerkiksi edullisten palveluiden, sivuston sisällön, tai vaikkapa toimintojen kehittämisen suhteen. Tuollaisessa ajatusmallissa on helposti löydettävissä kaikkien kannalta hyvin toimivia ratkaisuja.

Virtuaaliyhteisöissä hyvin toiminut sponsoreiden osallistumisen periaate on määrittää konkreettisia projekteja yhteisön hyväksi (esim. kuvapankki, seurapalsta yms.) ja selvittää sen toteuttamisesta aiheutuvat kustannukset ja tarvittavat resurssit. Sen jälkeen on mahdollista ottaa vastaan sponsorointia joko ulkopuolisilta ja aivan yhtä lailla yhteisöltä itseltään, jotta kyseinen asia saadaan tehtyä – tai sen tekemistä nopeutettua.

Yksi yleinen tapa on sponsoroida yhteisön kulujen maksamisia, esimerkiksi serveri- yms. maksuja.

Kiitos jeesaamishalusta!

Monessa kannanotossa on jo tullutkin esille, että myös Orkkilaiset itse haluavat jeesata Orkin kehittymistä. Mielestäni se on enemmän kuin hyvä osoitus siitä, että edelleenkin ihmisillä on valmiutta toimenpiteisiin, kun kokevat toimivansa hyvän asian puolesta. Niinhän tässä on itse kukin vääntänyt tämän asian eteen jo pidemmän aikaa, Terosta, Mirasta ja muista Orkkilaisista puhumattakaan! …lienee siis selvää, että jeesaamme toinen toisiamme jatkossakin, oli jeesaaminen sitten sponsorpointiin tai konkreettisen duunin tekemiseen liittyvää asiaa.

Summa summarum…

Pitämällä Orkin arvomaailmat ja sitä kautta itse Orkkilaiset mielessämme, pystymme mielestäni löytämään useita tapoja toimintaedellystystemme parantamiseksi. Toivon edelleenkin kommentteja joko täällä keskusteluissa tai aivan yhtä hyvin myös privaatisti.

Kerään asiaan liittyviä näkökulmia vielä hetken, jonka jälkeen onkin vuorossa sponsoroinnin ja Orkin jatkokehittämisen periaatteiden lukkoonlyönti käytännön tasolla.

Tsemppiä kovasti tällekin viikolle!