Lisää löpinää

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011
odysseus kirjoitti:

Mutta kun et sinäkään, Raya, huomannut kirjoittajan pointtia. Alussa mainitut tehtävät kun eivät kuulu ko. ammattikunnan duuniin ja niitä pitäisi tehdä _ilmaiseksi_!! ->ja kaikki se työ ja käytetty aika on osaltaan poissa palvelusta mikä _kuuluu_ ko. ammattikunnan tehtäviin.
On ihan turhaa puhua syvään hengittämisestä tai työpaikan vaihdosta, siitähän ei ole kyse, vaan siitä että ihmiset eivät osaa suunnata palveluntarvettaan oikealle palveluntarjoajalle. ..ja kaikenlisäksi yleensä on kyllä tapana maksaa palvelusta, nimittäin muuten todellakaan meitä asiakaspalvelijoita ei enää tarvita, palvelun voi pummata vaikka kaverilta.

Ehkä huomasin, ehkä en, ei sillä ole merkitystä, ei minunkaan pointtini auennut, eikä silläkään niin väliä.
Valitettavasti suomalaisten kanssa asioidessa, minkatahansapalvelun tuottajan pitäisi asiakkaan mielestä avustaa hänet oikealle palvelun tuottajalle, ellei k.o. tuottaja ole oikea.

Et kai kuvittele, että minunkaan duuneihini kuuluvat kaikki ne asiat joita tuon työnantajan lausahduksen puitteissa pikkupakosta teen? Luuletko että minä saan niistä palkkaa?
Ei, en minäkään ole tyytymätön työhöni, yritän vaan kertoa, ettei kaikilla täällä Suomessakaan ole varaa valita tehtäviään. Silti työ voi olla mielekästä ja hauskaa, pitää ottaa ”moskat” voimavaraksi.

Olen itse asunut ja työskennellyt mm. Floridassa suomalaisen firman palveluksessa tulkkina ja asioiden hoitajana -ja kas kummaa, kun lämmöt heilahtivat +44 celsiukseen havaitsin taluttavani narussa asiakkaan turkasen kalliita ravureita, ”pakotettuna”, enkä todellakaan ollut nähnyt edes heppaa alle metrin päästä.

Yrittäjänä en ole toiminut joten en voi asiaa siltä kantilta katsoa, ehkei sellaisten ole pakko tehdä asioita, mene ja tiedä, työläisen on varmasti niin Suomessa kuin Espanjassakin tehtävä mitä ylemmät määrää. Ihan samanlainen työympäristö vaikutti Valencian yliopistosairaala olevan kuin Tamperkeleen vastaava, no ehkä vähän parempi hengeltään johtuen miespuolisten työntekijöiden suuremmasta määrästä.

Jokainen puhuu omasta puolestaan, enkä minä ainakaan käy moittimaan Perlitaa vaikka hän meidän suomalaisten ”tyhmiin” vaateisiin väsyykin, tosiasia on, että kielitaitoinenkin eräänsortin suomalainen on auttamattomasti avuttomampi kuin ”eurooppalainen” kielitaidoton kansalainen. Yleistäähän ei koskaan voi mutta 20 vuotta monipuolisesti suomalaisia ja muunkin maalaisia aktiivisesti palvelleena tilastot kertovat.

-Ja edellinen kirjoitus on laadittu ilman sarvia ja hampaita!