Linux vs. Windows

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä jarkkom
jarkkom Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 39
devspain kirjoitti:

Oikeassa olet siinä, että molemmat ovat varsin turvallisia, _kunhan_ suojauksesta on huolehdittu. Valitettavan usein näin ei vain ole ja Linuxissa erityinen suojautumisen tarve erillisten ohjelmistojen ostamisen tai asentamisen muodossa on huomattavasti vähäisempää.

Tämä menee jo melkoisen off-topic keskusteluksi, mutta eipä se Linuxkaan ole mikään oikotie onneen. Ensiasennus tietoturvallisilla asetuksilla vaatii paljon enemmän tietämystä kuin Windows, päivitykset ovat vaikeasti asennettavissa ja parhaimmillaan käytössä olevan jakeluversion päivitykset saattavat loppua lyhyen ajan sisällä kokonaan. Päivitykset ovat kuitenkin tarpeellisia siinä missä Windowsiinkin, sillä aukkoja löytyy kokoajan. Mahdollisissa ongelmatilanteissa ollaan myös enemmän sormi suussa, ellei käytettävissä ole naapurin nörttipoika tai alan yritys.

Tietty tämä on uusi ja melko mielenkiintoinen trendi tarjota ”Linux-palvelua”, sillä koneiden rassaamiselle ei näytä tulevan loppua sitten millään ja ammattimieheltäkin tulee mukavasti laskutustunteja 😉