Linux -n orkki ja kännykkägalleria

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet TIEDOTE: Ulkoasun skarppauksen tilanne Linux -n orkki ja kännykkägalleria

LINKKI

eppunu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.10.2006
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 44

Itse kotikäytössa pari wintoosaa, mutta nolemmissa luopunut ie:stä firefoxin suuntaan. Esim. olohuoneeen sohvapöydän alle piilotettu toshiban kannettavan ie ei näytä orkin kuvia, ja esim. Karinkin naamapotretti: black square (liekö parempi puoli??).

Jos joku pelkää linuxissa esim.MS-officen tiedostojen käsittelyä ja vastaanottoa, niin pelko pois: Open Office toimii kuin junan vessa,eikä maksa mitään (tulee kätevästi asennuksen mukana,esim fedora). Lisäksi matojen ja virusten määrä murto-osa Gatesin tuotteisiin verrattuna. (kuka nyt omaa pesäänsä tuhrisi).

Kännykkäkuvagalleria ja orkki.

Olen ajatellut orkin kuvagalleriaa, ja sen käyttöä (lähinnä lähetys galleriaan) kännykällä. Kännykkää kun käytetään, niin kaikki ei ole ilmaista. Galleria voitaisiin tehdä niin, että MMS-viestillä lähetetään kuvat/videot/tekstit e-mail-osoitteeseen esim. ”g@espanja.org”. Kännykkään ei tarvitse tehdä mitään asetuksia (mms osaa hoitaa smtp-asiat), ainoastaan osoite ”g@espanja.org” kirjoitetaan vastaanottaja-kentään. Tämä lähetys maksaa siis vain mms-hinnan (n. 30 senttiä). Voit siis ajantasaisesti päivittää galleriaa heti napattuasi kännykkäkuvan.

Orkissa softa kyttää ko. osoitetta, parsettaa sen ja pistää galleriaan. Myös kännykän selaimella voipi selata thumbnaileja ja tarvittaessa suurentaa kuvan, jos wap-selaus rakennetaan.

Nykyiset puhelimet eivät ota kantaa mms-viestien kokoon (yleensä muisti tulee vain vastaan),kantaa ottaa mms-keskukset (mmsc). Suomessa tuo mmsc:n käsittelemä koko on n. 300kb,eli 10 sekunnin videokin menee mukavasti. Maailmalla trendi on sama.

Eppu