Linux

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä jarkkom
jarkkom Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 39

Ylläolevaan MuTuiluun vain kommenttina, että Microsoft ei ole vielä koskaan ollut vastuussa, että kolmansien osapuolien tekemät ohjelmat toimivat Windowsissa (Eihän ne edes vastaa, että koko Windows toimisi 🙂 ). OpenOffice ei tee tässä poikkeusta. Windows 7 ei myöskään sisällä Java-kääntäjää, .NET:ssä voi olla jotain muutoksia joista ongelmat voivat johtua. Tämä on siis ohjelman tekijän vastuulla varmistaa, että ohjelma on yhteensopiva käyttöjärjestelmän kanssa.

Pikaisen Googlauksen perusteella muutamalla oli ongelmia asentaa OpenOffice Windows 7:n ja osa kommentoi, että kaikki pelaa mainiosti. Varmasti aika sama kuin Linuxin kanssa. Ehkä Kari (KL) vaan halusi hämmentää soppaa.

Myös tämän ketjun tarkoitus oli kertoa Windows ’seiskasta’, eikä olla taisteluareenana Linux vs. muu maailma.

Devspainiinkin päin tiedoksi, että kyllä käyttikset ovat Microsoftillakin kehittyneet Windows 98 -ajoista ja ovat jo pitkään olleet oikein käytettyinä hyvinkin toimivia. En minä itsekään esiinny minään Linux-asiantuntijana kertomassa ’totuuksia’, vaikka käytänkin Linuxia ajoittain.

Lopuksi vielä aiheeeseen, Windows 7 RC tuntui jo todella valmiilta ja lupaavalta muutenkin; muistinkäyttö oli saatu kuriin, käynnistys oli nopeaa, itse käyttö oli ripeää ja käytettävyyttä on vielä hiottu Vistasta. Asennus oli vähintään yhtä helppo kuin Ubuntun asennus tyhjälle koneelle, mutta ennenkaikkea nopeampi.

Mutta valmiiseen Windows 7 en välttämättä hyvin toimivaa XP konetta päivittäisi, muistisyöpön Vistan ehkä.