linjurikuljettaja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Morjesta vaa linjurikuljettaja

LINKKI

Willi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792
santiago kirjoitti:

Viralliset liksat busakuskeilla lienevät siinä 1200€:n kieppeillä, kuorma-autohommissa vähemmän. Nää työpaikat vaan hävisi totaalisesti laman, tai kriisin , niinkuin täällä sanotaan, myötä.

Busahommiin ei vissiin ihan kävellä kadulta , vaikka kuponki olisikin. Mulla on semmoinen käsitys , että alalle on jotain paikallisia erikoisvaatimuksia.

Noista linja-autokuljettajien palkoista voin valaista hieman enemmän. Vaihtelee maakunnan ja kaupunkien mukaan. Jo pelkästään Malagan ja Granadan väliset erot ovat selkeät. Mieheni työskentelee Malagan parhaimmalla työnantajalla tällä hetkellä ja palkka on 1800€/kk ylöspäin.

Granadassa mieheni joutui työskentelemään kuukauden ilman vapaata päivää 15-19 tuntiin päivässä jotta pääsi tuohon minimipalkkaan jota saa nyt. Toisessa paikassa jossa mieheni työskenteli kuljettajana Malagassa, palkka oli noin 1500€ kuukaudessa. Sitten on eräs firma jossa palkka lähtee 900€ ylöspäin.

Miten sitten tuon työnsaanin kanssa? Pohjois-Espanjassa on enemmän töitä kuorma-autokuljettajille. Vuosi sitten kun mieheni oli työttömänä 7 kuukautta hän kävi viemässä ympäri Andaluciaa CV:tä, tuloksetta. Ja tässä ei puhuta vain parista CV:stä vaan monista sadoista CV:stä. Joka paikassa vastauksena oli Ei ole, kunnes sattui tuuri, ja nykyisellä työnantajalla oli vapaa paikka.

No tuossakaan firmassa ei asiat ole tällä hetkellä hyvin turismin pienennyttyä. Monet kuljettajat ovat joutuneet lähtemään ja autoja on jouduttu myymään jotta kuljettajien palkat on saatu maksettua. Kerrottakoon että firma ei ole ihan mikään pikkufirma ja ei toimi pelkästään Malagassa.