liberalismista..

LINKKI

enlight
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.08.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 9
Ocaso kirjoitti:

Liberalismiin myös tulee ristiriita, näennäinen ristiriita, siinä vaiheessa kun liberalismista tulee valtakäytäntö/valtavirta poliitiikassa tai taloudessa, mahdollisesti kummassakin, koska silloin se sulkee pois muut mahdolliset virtaukset joka taas ei sovi liberaismin luonteeseen, koska se nimen omaan on kaikkea säännöstelyä vastaan. Näin; jos liberalismista tulee normi, niin silloin on jonkinlainen yhteiskunnallinen ”sopimus” tai ”sosiaalinen sopimus” (Rousseau 1762) evätty tarkoituksenmukaisettomana.

öö.. ei. Ei se että jokin on valtavirtaa tee siitä yhtään huonompaa eikä se myöskään sulje pois muita virtauksia. Jotenkin inhoan tuollaista pilkun lemmiskelyä, että miksi tehdään säännös että ei ole säännöksiä jos kerran ei pitäisi ole säännöksiä. Kun todellisuudessa meillä ei silloin ole säännöksiä jos niin päätetään! Jos meillä olisi yövartijavaltio niin ei se ole yövartijavaltion kannattajien (=valtion säännöstelyn vastustajien) mielestä paha asia.

Sitä paitsi liberalismi ei ole kaikkea säännöstelyä vastaan! Säännöstelyä tulee olla kaikkien suuntien mielestä, mutta sen määrä ja laatu vaihtelevat. Liberalistinen vapaus tarvitsee lakeja jotka kieltävät vapauden rikkomisen. Ristiriitaista? Ei toki! Vain edellä mainituille pilkun viilaajille tuo on jokin ongelma. Heille vapaus tarkoittaa eläimellistä luonnontilaa, jossa varastaminen, raiskaaminen ja tappaminen ovat sallittuja.

Ocaso kirjoitti:

Mikä tahansa vaihtoehtoinen liike tai virta, josta tulee valtavirtaa, nousee itseään vastaan koska se kumoaa oman tarkoituksensa olemalla nimenomaan vaihtoehdon sijasta valtavirtaa. Hiukan niinkuin joki johon sateilla laskee puroja, mutta sateiden voimistuttua nämä jokea kasvattavat, ruokkivat, pienet purot yhtyvät itse jokeen kokonaisuudessaan koska maakappaleet jotka näitä erottavat kuluvat pois (erot hämärtyvät) veden voimasta (pidettäköön tätä vertauskuvana mistä tahansa liikkeestä), jolloin nämä purot ovat muuttuneet itse joeksi, eli valtavirraksi.

Yksikään minun tietämäni liike tai virta ei halua olla pelkkä vaihtoehto valtavirralle. Se ei ole niiden tarkoitus, kyllä ne haluavat olla valtavirta. Ne liikkeet ovat täynnä ihmisiä jotka uskovat asiaansa ja toivovat parempaa maailmaa. Olkoonkin niin että rakkikoiralla on oma funktionsa ryhmässä ja konflikti on kaiken moottori. Kysymys lähinnä kuuluu pukeutuisiko punkkari koulupukuun jos vallalla olisi anarkismi? Eli onko kyse vain siitä että halutaan olla erilaisia, halutaan rikkoa jotain normia. Toisaalta pitäisi pysyä suoraselkäisenä sen kanssa että jos hallitusohjelmassa rakennetaan uutta ydinvoimaa niin ydinvoimaa periaatteellisesti vastustava puolue ei voi mennä hallitukseen vaikka se kuinka makea paikka olisikin 😉

Valokuvaan aika paljon skeittareita ja muutama junnu joskus itki kuinka skeittaajia on nykyään aivan liikaa ja kuinka jopa vissiin Suomen Kuvalehden kannessa oli skeittari. Kysyin että luulettekos että teillä olisi tämä ramppi tai tuo parkki olemassa kunnan maksamina ja rakentamina jos skeittaajia olisi vain kourallinen ja heidät luokiteltaisiin nuorisorikollisiksi.