Lentoyhtiöistä yhä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit koira matkustamossa Lentoyhtiöistä yhä

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Blues;

Lentoyhtiöistä yhä harvempi hyväksyy koiria matkustamoon. Esimerkiksi Easy Jet (esimerkki koska kyseisestä yhtiöstä on ennenkin juteltu) ei hyväksy koiria matkustamoon, poikkeuksena sokeankoirat. Easy Jet ei myöskään hyväksy eläimiä ruumassa kuljetettavaksi, ei edes paineistetussa, valaistussa ja lämmitetyssä erillisessä ruuman osassa. Transavia, Iberia, Air Berlin, Lufthansa, Air Europa, Air France, Spanair ja Air Finland muistaakseni ainakin hyväksyvät eläimiä matkustamoon, niin lemmikkejä kuin sokean koiriakin.

Lentoyhtiöillä on omat hyvät syynsä olla hyväksymättä koiria matkustamoon tai ruumaan lennoilla. Yksi näistä syistä on koiran turvallisuus. Moni koira, kissa, hamsteri on saanut kohtauksen (sydän, jne, jne.) kun on joutunut matkustamaan ruumassa. Koiria, kissoja, marsuja, jopa käärmeitä on myös murtautunut vapaaksi häkeistään, ja näitä on sitten jahdattu pitkin konetta, ruumaa tai lentokenttää koneen jo laskeuduttua.

Vähän aikaa sitten yhdysvalloissa oli tapaus jossa hyvin arvokas rotukoira (vinttikoira?) oli murtautunut ulos häkistään lennon aikana, pääsi ulos koneesta laskeutumisen jälkeen portilla, siitä kiitoradalle, joka jouduttiin sulkemaan koiran takia kolmeksikymmeneksi minuutiksi jonka aikana monet laskeutumassa olevat koneet jouduttiin ohjaamaan varakentille ja nousemassa olevat koneet jonottivat kiitoradalle polttaen kerosiiniaan … Palomiehet ja poliisi kiitoradalla ja sen ympäristössä ajamassa koiraa, vinttikoiraa (!), takaa on ollut varmaan mielenkiintoinen näky. Vinttikoira ei ole myöskään tunnettu hitaudestaan …

Eli lentoyhtiöillä on eri käytännön syyt takana kun he päättävät eläinpolitiikastaan ja missä niitä kuljettaa.