Lentokummina

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Mariitta
Mariitta Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 102
Vastauksia: 959

Ajattelinpa kertoa miten helppoa oli olla lentokummina hylätyille koirille.
Varasin lentolipun Suomeen jo huhtikuun alussa, lähtö kuitenkin vasta toukokuun lopussa.
Soitin samantien paikan varmistuttua eläinsuojeluun ilmoittaen halustani toimia lentokummina. Näin he saivat hyvin aikaa varata paikat mahdollisille koirille ja hoitaa muut järjestelyt.
Sittenpä ei kuulunutkaan mitään ennen lähtöä edeltävää aamua. Eläinsuojasta soitettiin että mukaani tulisi 2-4 koiraa.
Apua, oli ensimmäinen ajatus kuultuani määrän!
Mutta ei hätiä mitiä. Kun tulin kentälle, oli siellä jo Sonja eläinsuojelusta paikalla yhden koirahäkin kanssa. Jäin jonottamaan lähtöselvitykseen, kun Sonja lähti autolta hakemaan toista häkkiä. Palattuaan Sonja ”lainasi” lippuani ja kävi maksamassa koirien kuljetuksen. En valitettavasti nähnyt mihin, koska jäin laukkujonoon koirien kanssa.
Sitten odottelimme vuoroamme ja saimme koirille lentoliput samalla kun jätin oman matkalaukkuni ruumakuljetukseen. Sonja luovutti minulle koirien paperit tiskillä rokotus/terveystodistuksineen ja yhteystietoineen Suomen päässä.
Lähdin mukaan viemään koiria lemmikeille tarkoitetulle hihnalle. Ei tarvitse mennä, mutta kun aikaa oli ja laukkukin jo matkalla koneeseen…
Hihnan luona Sonja nosti koirat ulos, häkit läpivalaistiin, koirat takaisin sisään ja niiden matka alkoi. Kävelin takaisin lähtöselvitykseen ja sain oman lippuni(tarvitsematta enää jonottaa). Tämä siksi, että näin varmistetaan lähtöselvityksessä, että koirat ovat päässeet jo matkaan.
Siinä kaikki Malagan päässä.
Olin saanut ohjeeksi, että Vantaalla menisin heti tuloaulainfoon kertomaan, että mukanani on koiria. Senkin saa tehdä jonottamatta. Tosin yöaikaan ei mitään jonoa ollutkaan. Minulle ilmoitettiin, että menisi noin 15 minuuttia, ennenkuin koirat tulevat. Näin ehdin hyvin saada oman matkalaukkuni hihnalta. Sitten aulainfon vierestä aukeni ovi ja koirat työnnettiin häkkeineen tuloaulaan. Virkailija auttoi ne vielä kuljetuskärryillekkin. Ainoa mitä minun tarvitsi tehdä, oli lykkiä kärryt 20 metriä vastaanottoaulan puolelle. Siellä olikin jo vastassa Suomen eläinsuojelun edustaja ja kaikkien 4 koiran uudet omistajat.
Oli ilo nähdä se odotus vastaanottajien silmissä, kun toin koirat siihen. Vaikka kello kävi viittä aamulla, oli ilmassa juhlan tuntua. Eläinsuojelija kertoi, että he kaikki siirtyvät rauhallisempaan paikkaan kentällä ja sen jälkeen 1 koira kerrallaan lähtee omistajansa matkaan. Tällä rauhoitettiin tilannetta koirille, jotka kovan elämänsä lisäksi kokeneet juuri ensimmäisen lentomatkansa.
Tuli tosi hyvä mieli, kun näin miten kaivattuja nämä koirat olivat. 4 koiraa pääsi ”lentolippuni lainaamisella” uusiin koteihin!
Sen lisäksi että nämä uudet omistajat ovat ottaneet koiransa eläinsuojelun kautta (mikä jo kertoo paljon), pidetään heihin yhteyttä, jolla varmistetaan koirien hyvinvointi jatkossakin. Hienoa!
Aion tarjoutua lentokummiksi aina kun mahdollista, niin helppoa se oli.