Lehtijutuista Arnoldille…

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 3 uutisia Lehtijutuista Arnoldille…

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Pointti on siis juuri tässä, että suhtaudut lehdistöön sangen skeptisesti.

Älä nyt ymmärrä kysymystäni loukkaavaksi, mutta onko sinulla joku erityinen syy vähätellä lehdistöä?

Tiedämme toki jokainen, että lehdistö saattaa toisinaan liioitella ja joskus harvoin jopa antaa väärää tietoa, mutta se nyt kuitenkin on rivikansalaisen horisontista katsoen lähestulkoon ainoa saatavilla oleva tietolähde, joka on hankittavissa ilman valtavaa vaivannäköä. Virallisten tutkimuspöytäkirjojen hankkiminen on monasti jopa täysin mahdotonta

Noh, ei minulla mitään erityistä syytä ole vähätellä lehdistöä sinänsä. Mutta siitä kait voimme olla yhtä mieltä, että iltapäivälehtien jutut ovat usein huitaisten kirjoitettuja. Ja silloin tällöin jutun takaa paljastuu uutinen, joka oikeastaan ei olekaan uutinen. Tämä näkyy usein siinä että lehden ”lööppi” on raflaava ”uutinen”, mutta kun innoissaan on ostanut lehden ja sitä lukee, niin oikea totuus paljastuu. Uutista ei ole. Kerron seuraavassa esimerkin vuosien takaa.
Lehdessä oli pääuutinen: ”Kymmenen miestä teki itsemurhan Inarissa.” Sitten jutun luettuaan voi todeta, että tottahan se oli, 10 miestä oli tehnyt itsemurhan viimeisen 15 vuoden aikana Inarissa. – Tätä sanoisin varsin harhaajohtavaksi uutisoinniksi ja sillä on vain tietty tarkoitus.

Mitä tulee sitten lehtien kirjoittamiin rikosjuttuihin, niin caset ovat yleensä melkoisen mutkikkaita niin, ettei niitä toimittaja ehkä ymmärrä tai sitten jutussa halutaan ”oikaista mutkat suoraksi” ja oikea totuus hämärtyy. Esimerkiksi Auerin jutussa syyllisyydestä voi olla kahta mieltä ja siltikin ne ovat vain toimittajan kirjoittamia ns. toisen käden tietoja. Eikä totuutta tiedä edes oikeuskaan. Siksi kannanotossa ko asioihin olisin hyvin varovainen.

Jos sitten vain mielipiteistä jutusta lausutaan, niin sellaisiksi ne on täällä saitilla on aina ymmärrettäväkin.