lehdistö jyrää, jos sen antaa jyrätä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomi-kuvaa Esanjassa: Sofi Oksasen Finlandia palkinto lehdistö jyrää, jos sen antaa jyrätä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Laura
Laura Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209
varpunen kirjoitti:

Artikkelista sen verran, että se,mikä siinä minua ”ärsytti” on se streotypia, ja asenne, joka taas suomalaisuuteen liitetään, väkivalta, itsemurhat, alkoholismi. Suomen ”hyvistä” puolista ei tiedetä mitään, miksi vain negatiiviset asiat nostetaan esille? On vaarallista, jos rankoista aiheista puhutaan tuntematta suomalaista kulttuuria, tapoja ja historiaa.

Nyt tajuan, miksi sua ärsytti. No; se toimittaja nyt sattui olemaan tietämätön asioista tai haluton kirjoittamaan objektiivisemmin. Noita ton tason ”toimittaja”pökkelöitä löytyy joka maasta ja melkein joka lehdestä.

Tälläkin palstalla on useampaan otteeseen painotettu lukijan/katsojan vastuuta aina, kun lukee/katsoo medioita. Ikävä kyllä kukaan ei kaikkien tekstien/ohjelmien taustoja ehdi selvittämään. Joku, joka ei tiedä Suomesta yhtään mitään, voi edellisen perusteella siis saada siitä artikkelista negatiivisen kuvan Suomesta. Mutta so what. Suomi tai suomalainen ei muuksi muutu, ajatteli siitä joku espanjalainen mitä tahansa. Ikävää tietysti, jos tämä espanjalaisten ”yleistieto” hankaloittaa sinun tai lastesi elämää.

Vaan eipä silti, kyllä muakin usein ärsyttää espanjalaisten huono yleissivistys ja ainakin tämän seudun takapajuisuus. 1 esimerkki 1000:sta: vielä kaksi vuotta sitten fuengirolalainen pankkivirkailija väitti minulle, ettei laskuja voi maksaa netissä – ei missään eikä koskaan. Ja tämä nyt oli vielä ihan pientä verrattuna moneen muuhun tapaukseen, joihin olen törmännyt.