Lehdet ovat kivoja

LINKKI

Jukka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.09.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 18

Lehtien lukemisen mukavuutta en halua kiistää. Peruskysymys on se, mihin MasaP puuttui. Aurinkorannikon mediamaailman on pieni, yrityksiä vähän. Kaikkien on ikäänkuin pakko olla mukana siinä, ei uskalla jättää mainostamatta. Eli mahtuisiko vielä joku mukaan, joka haluaisi painattaa ilmoituksia ja kerätä rahaa?

En tässä arvostele yksittäisiä lehtiä, minusta OtaToma ja UusiFuengirola -lehdet ovat tuoneet uutta ilmettä tarjontaan, molemmat myös nettiversioina ilmestyvinä ja UusiFuengirola nimenomaan lehtenä jolla viikottain ilmestyvänä on mahdollista uutisoidakin jotain. Voitaisiin tietenkin rajata keskustelua keskittymällä joko sanomalehtiin tai aikakausilehtiin, peruskysymys oli kuitenkin se, mikä on lehtien oikea määrä ja millä tavoin maksaja eli lukija voi vaikuttaa asiaan.

Mutta kuten Kris kirjoitti, markkinatalouden pitäisi hoitaa asia kuntoon. Vapaa kirjoittelu on osa tätä vapaata markkinataloutta ja minä haluan vaikuttaa siihen omalla tavallani kirjoittamalla asiasta orkissa. Mielestäni lehtien pitäisi aidosti kilpailla lukijoistaan, nythän niille on ihan samantekevää lukeeko niitä lehtiä joku vai ei, kunhan saavat ilmoitusrahat mainostajilta. Kun muutaman vuoden päästä kaikilla rannikon yrittäjillä on omat nettisivut ja ne toimivat myös esitteinä ja mainoksina, ei niiden kauheasti tarvitse tarvitse ilmoitella lehdissä. Jos nyt joku on yhtään viitsinyt seurata mihin maailma on mennyt viime vuosina, niin kyllä lehdet Suomessakin ovat melkoisessa kurimuksessa lehti-ilmoittelun määrän hiipuessa. Silloin onkin jo jollain lehtitalolla hätä kädessä.