Lattialämpö on jees

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Frank
Frank Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255
santiago kirjoitti:

Joo , ja vielä , olisikohan maalämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys kova juttu täälläkin?

Meillä on lattialämmityksen vesilämpöpumppu katolla, ja panelit käyttövedelle. Tuo lattian lämmittäminen näin on 70% edullisempaa kuin käyttäen perinteistä sähköistä lattialämmitystä. Sekin auttaa, että on lämpölasit ja eristetyt ovet. Harva tulee ajatelleeksi, että kannattaa mieluummin sijoittaa vähän kuin tuulettaa tuplasumma pihalle vuosien varrella. Ikävä vaan, että paikallinen kulttuuri ei tunne lainkaan tuuletusventtiilejä. Niinpä teen sellaisetkin itse, 120mm reikä 200mm paksuun teräsbetoniin huiskis vaan ja se on siinä. Raitis, lämmin ja energiatehokas (=edullinen).

Meidän tapauksessa olisin sen verran viisaampi, että lämpötilaan pitäisi olla automaattisäätö. Sitä ei ole. Tosin sellainen ylellisyys maksaa taas lisää. Mukavuusarvo näillä kivilattioilla on valtava. Siis Valtava. Lämpö tulee just oikeasta paikasta, tuntuu kivalta jalassa ja kierrättää ilmaa. Ilmalämpöpumppuja ei tarvita koskaan lämmittämiseen vaan ainoastaan kesällä viilentämiseen.

Eikä sitäkään voi unohtaa, että joskus myytäessä sillä voi olla jopa ratkaiseva merkitys kaupan syntymiseen. Tulevaisuudessa näitä on entistä useammassa asunnossa. Ennen ei ollut viilennystä, mutta nykyään kukaan ei ostaisi asuntoa jossa sellaista ei ole (tai laittaa sen itse). Näin käy kehityksen kulkiessa myös lattialämmitykselle (mutta sitä en haluaisi asentaa itse).