Lasten koulusta

LINKKI

IPT42
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.12.2006
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 65

Tämä ei sitten ole sitä omakohtaista, suokaa anteeksi. Tuttavaperheemme on asunut muutaman vuoden Torrevieja liepeillä ja siellä ei tunneta vielä suomi-koulua.
He opiskelivat perheenä espanjaa, yleistietoa maasta ja tavoista, yms. jo Suomessa ennen muuttoaan. Lapset (2) olivat juuri kouluiän kynnyksellä.

Muutettuaan Espanjaan, oli lapsilla vain muutaman sanan kielitaito. Tästä eräänä esimerkkinä he olivat pihalla paikallisten lasten kanssa tutustumassa ja leikkimässä, kun tyttö juoksi melkein heti itkien sisälle. ”Äiti, nuo huutivat minua siaksi. En mä mikään sika ole, byäääh…” No, selvisihän se. Nuo pihalla kun huusivat ”chica” ja tuo oli outo sana.

Pianhan siinä kävi siten, että nuo lapset oppivat sanoja uskomattoman nopeasti. He menivät sitten espanjalaiseen kouluun. Alussa tietenkin oli paljon uutta ja outoa pelkästään kielenkin suhteen.

Nyt kolmen vuoden jälkeen ovat aivan tyytyväisiä koko perhe kouluunsa. Lapset pärjäävät odotettua paremmin siellä ja ovat jopa innostuneitakin?

Tulimme siihen tulokseen, että kynnys taitaa olla enempi vanhemmilla kuin lapsilla. Tietenkin vanhempien asenne kotona on ratkaisevassa osassa. Lapsethan ovat herkkiä ja imevät kotoisen ilmapiirin hyvin herkästi, olipa se rasistinen tai monikansallinen tai jotain siltä väliltä.

Toivottavasti jokainen löydätte se juuri teidän perheeseen sopivan koulun, oli se yhdellä englantilainen, toisella espanjalainen tai suomikoulu. Kylän ja mahdollisuuksien mukaan.