Last word

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
santiago kirjoitti:

Se ratkaisu tähän aktuaaliin eristysongelmaanhan löytyy Leroy Merliniltä. Ja siellä rautakaupan täti tai setä kertoo mitä kaikkea projektiin tarvitsee.
Kun nyt kuitenkin oltiin jo lähes ydinfysiikan ja Faradayn häkin sfääreissä, uskaltauduin minäkin varovasti lipsumaan ihan alkuperäisestä ja ainoasta oikeasta aiheesta.

Ja mä toistan, kannattaa miettiä ainakin kahteen kertaan käyvätkö kaikki suomalaiset rakennuskäytännöt tänne.
Toisaalta onhan se kotoista ja ehkäisee koti-ikävää jos täälläkin on suomalaistyylinen homeasunto.

Eiköhän se ole täälläkin rautakaupan ’setä’ samanlainen school drop-out amisdaiju kuin Suomessakin, joten en suostu vetämään lippaan moisen muka auktoriteetin edessä.

Toistan myös sen mitä sanoin rakennusfysiikasta. Fysikaaliset ilmiöt toimivat samalla raudanlujalla logiikalla täällä kuin koto-Suomessakin. Home ei tule tyhjästä, asiaa on turha pelätä jos tekee hommat ns rakennusfysikaalisesti oikein ja huolellisuutta noudattaen. Santiagon edustama tapa pistää asia lekkeriksi ja vähätellä fysiikan ymmärrystä on varma tapa hankkia itselleen ongelmia.

Santiagon pelottelutaktiikka ei perustu mihinkään. Suurin osa kämpistä Suomessakin on terveitä. Ikävä kyllä niitä juttuja tehdään vain sairaista asunnoista.

Santiagon jutut maakuopista voi jättää omaan arvoonsa. Suomessa tehdään puusta koska kivikasa kylmässä ilmastossa on ns huono idea. Santiagon logiikalla eskimoiden kultuuri on täysin ala-arvoista, koska montako iglua on tosiaan kestänyt vuosisatoja?

Santiagon kannattaisi miettiä syitä omaan pahaan oloonsa eikä purkaa sitä suomalaisten ja suomalaisuuden asiattomaan sättimiseen.