Lapsetkin pärjää

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lasten maailma? Lapsetkin pärjää

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Hyvinhn täällä Espanjassa nuo taniaisetkin tuntuvat pärjäävän… itselläni on kokemusta reilun kymmenen vuoden ajalta, jona aikana kolme lastamme ovat saaneet opetuksellista ohjausta nimenomaan Fuengirolassa olevan Suomalaisen Koulun järjestämänä.

Alkuvuosina koululla oli hieman tiukat ajat, kun oppilaiden kokonaismäärä oli huonoimpaan aikaan vain kolmisenkymmentä… luokat olivat sekaluokkia ja monenlaista järjestelyä jouduttiin junailemaan.

Niin se vaan sopu kuitenkin sijaa antoi ja aivan upeiden rehtoreiden ja muun henkilökunnan sitkeällä asioiden eteenpäin viemisellä pienestä vaatimattomasta kyläkoulusta kasvoi oikein kunnon koulu, nykyään jopa lukioluvan saanut sellainen!

Sopeutumista voisi ehkä parhaiten kysyä lapsilta itseltään, mutta näin vanhemman näkökulmasta katsottuna ei ainakaan mitään suurempaa ongelmaa ole koko aikana ilmennyt.

Kielitaitokin näkyi karttuvan kohtuullisesti, mutta silmnnähden huomattavissa oleva ero Suomen kouluihin näytti olevan mahtava yhteishenki oppilaiden kesken… kavereista pidettiin hyvää huolta, eikä eri luokilla olokaan aiheuttanut mitään ihmeellisiä karsinointia.

Yhteishenki ja porukan yhdessäolo on jatkunut myös ”yli rajojen” eli on ollut upeaa seurata, kuinka nuoret ovat pitäneet yhteyttä toinen toisiinsa myös jälkeenkin päin; esimerkiksi aina suomessa käydessä ainakin meidän jälkikasvulla on ollut tapana kiertää kaveriporukka läpi – ja vastaavasti kavereiden tullessa Espanjaan, on ollut kiva saada kaverit vieraiksi, usein jopa viikoiksi.

Omien kokemusteni perusteella olen kokonaisuutena ollut oikein tyytyväinen Suomalaisen Koulun apuun lasteni kouluttamisessa.

Väheksyä ei sovi myöskään kansainvälistymistä, mikä näkyy erimaalaisten kavereiden ja muutenkin avoimen kansainvälisen ajattelun ja asioihin suhtautumisen myötä.

Kiva kun kysyitte tätä tärkeää asiaa, toivottavasti näistä mietteistä saa jotain ajatuksia…

Tervetuloa Espanjaan!