Lapsen perintöikeus

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397
Ritacasanueva kirjoitti:

mukaan ei perintojarjestys ole nain;

”Olet siis saanut aikaan lapsen muijasi kanssa. Mikä siinä pelottaa ? Eikö lapsesi etu ole sinulle tärkeä ? Lapsesi etu vaatii, että olisit naimisissa lapsen äidin kanssa. Näin lapsellesi syntyy perintöoikeus sinun omaisuuteen ja hän saa taloudellista turvaa. Ja toisaalta jos sinulla ei ole omaisuutta, eihän siitä silloin haittaa ole jos oletkin naimisissa ”muijasi” kanssa. Vai oletko ajatellut ylläpitää ”vain” väliaikaista suhdetta ? Ja olet vain ”väliaikaisesti” toimittanut lapsen maailmaan ?”

Perintokaari menee suoraan aidilta ja isalta lapselle/lapsille, aidilta tietysti suoremmin ja isalta kun isyys on tunnustettu.

Lapsen taloudellinen turva / perintokaari ei avioliitolla miksikaan muutu.

Muijan (Ukon)kanssa naimisissa oleminen tai meneminen ei tee kenenkaan yksityisomaisuudesta yhteista.

Mikaan ei , valitettavasti, ole ikuista. Ja yhdessa hankittu on sita , yhteista.

Avo/aviomiehenkin/vaimon perillisiakin ovat omat lapset.Sen jalkeen vanhemmat ym.

Nonnii, ryhdyttiin sitten tarkoiksi. Alkuperäinen huoli Oskarilla oli siitä, oliko hän mennyt naimisiin ”vahingossa”. Käytännössä ihmiset kytkevät lapsen perintöoikeuden syntymisen naimisiinmenoon ja siitä kirjoitin. Avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi saa Suomen lain mukaan perintöoikeuden jos isä tunnustaa lapsen omakseen. Näin Suomen lain mukaan ja näyttää Espanjan laki SPT:n mukaan olevan tässä samansisältöinen.
Koska avioliittoa ei syntynyt, enempi keskustelu lapsen perintöikeudesta tässä yhteydessä on irrelevantti ja siksi jätän enemmän kommentoinnin tähän.