Lapsen kanssa maailmalla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Muuttaisimmeko Espanjaan? :) Lapsen kanssa maailmalla

LINKKI

Neña
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2007
Kirjoituksia: 30
Vastauksia: 285

Laitanpa minäkin nyt lusikkani tähän soppaan. Juuri lapsen kanssa Espanjaan muuttaneena voisin tuoda yhden näkökulman mietintöihin.

Muutto ja varsinkin maasta toiseen muutto on suuri askel, paitsi aikuiselle, myös lapselle. Me muutettiin tänne koko perhe yhdessä ja muutto oli hyvin suunniteltu, joten kaikki on mennyt noin päällisin puolin hyvin. Ja sukulaisille ja kavereille ja täällä Orkissakin olen vain kertonut kuinka kaikki on sujunut hyvin. Mutta täällä työpäivät on pitkiä, eli mies on jatkuvasti töissä. Voin siis kertoa paljon siitä mitä on olla vieraassa maassa kaksin pienen lapsen kanssa.

Lapsi ei vielä ole tottunut uuteen kotiin tai ei oikeastaan edes ymmärrä että tämä on nyt koti ja tänne jäädään. Yöt ovat pelkkää valvomista ja sitä kautta päivät kiukuttelua. Ja väsynyt äitihän jaksaa olla iloinen ja pirteä ja kuunnella lastaan ja hoitaa kaikki kotityöt siinä sivussa :?.

Lapsi kaipaisi kavereita ja seuraa muistakin kuin äidistä. Paikallisiin harrastuksiin ei ole niin helppo hypätä kuin Suomessa. Leikkipuistoissa voi käydä, mutta siellä on arkisin aika hiljaista. Kaikki yli 4 kuukautiset kun ovat hoidossa tai koulussa.

Tutut ruoka-aineet voivat tosiaan olla vaikeita löytää ja myös lapsen on totuteltava uusiin makuihin. Lapsen neuvolat ja rokotukset pitää hoitaa myös täällä, ainoana erona ettei täällä lääkärit puhu Suomea, eivätkä edes englantia.

Ja myös lapsilla on rakkaita sukulaisia ja ystäviä Suomessa, joita olisi mukava nähdä useammin kuin kerran vuodessa. Lapsi unohtaa pian isovanhempansakin, jollei heitä näe. Puhumattakaan niistä hiekkalaatikkokavereista. Kyllähän kavereita saa uusia, kunhan kielimuuri ylitetään.

En sano etteikö täällä pärjäisi ja ettäkö itseäni pätkääkään muutto kaduttaisi, mutta helppoa lapsen kanssa muuttaminen ei ole. Lapsi tarvitsee muutoksen aikana paljon enemmän huomiota ja hellyyttä. Mutta mistäs sitä äiti jaksaa, kun itsellekin kaikki on uutta ja ihmeellistä. Itsekin kaipaisi välillä äidin syliin! 🙂

Mutta niin tietysti, siellä aurinkorannikollahan kaikki on toisin 😉 sieltä varmasti löytyy suomalaisia harrastuksia, suomalaisia hoitopaikkoja ja suomalaiset lastenlääkärit. Mutta muutos on silti muutos…