Lappu on sitten haettu…

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649

Koitti sitten tällä viikolla se päivä jolloin pääsin tuon kuuluisan lapun hakemaan. Näyttää erilaiselta kuin jotkut netissä vastaantulleet esimerkit, esim. tuo enteilty passin numero ei esiinny siinä lainkaan…homma meni suurinpiirtein näin:

1. Pakolliset kuviot: aamulla ”konttorille”. Laput ovella kertovat että cita previan saa tätänykyä ainoastaan puhelimitse, ei enää edes aamuyöstä jonottamalla. Ja puhelimitse on vaikeeta. Citan saa kuulemma edelleen noin 2-3 kuukauden päästä. Tosin siinä odotellessa joku mainitsi saaneensa citan paikan päältä edellisellä viikolla, joten poikkeus näemmä vahvistaa säännön tälläkin kertaa…perustuu täysin kuultuihin keskusteluihin.

Passin uusimiseen suurlähetystön sekavan sivuston vaaditaan muun ohessa ”Espanjan oleskelulupa tai NIE-numerotodistus”…aiemmin siellä mainittiin juuri ko. sertifikaatti, mutta nyt puhutaan jo oleskeluluvasta. Madridissa asuville siis tämä odotusaika vinkiksi…ja muistetaan että Madrid ei ole (läheskään) koko Espanja, muualla homma voi toimia/toimii toisin.

Lisää infoa passikuvioihin (voi ehkä löytää) täältä.

2. Ihmetyksen aihe numero 1: kuten citaa hakiessakin, mut meinattiin heittää pihalle jo ovelta – on kuulemma paikka johon on asiaa ”vain eurooppalaisilla”. Suomen passin vilauttaminen ei auta, mutta vanha kortti ”regimen comunitario” -tekstillä varustettuna sai sitten duuniinsa leipääntyneen funcionarion ymmärtämään asian. Eteenpäin!

3. Ihmetyksen aihe numero 2: mukava inmigracion-virkailija. Oikeesti.

4. Jymy-yllätys: tietokoneet. Vastoin yleistä luuloa/tietoa, kaikki info ei tule enää asiakkaan toimesta KOPIOkoneelta vaan ihan sieltä virkailijan TIETOkoneelta. Ei kiinnostanut ketään mitä hakemuskuponkiin oli merkattu; setä nakutti NIEn koneeseen, tsekkasi ilmeisesti verotiedot viime vuosien varrelta ja kysyi että laitetaanko ”residencia permanente” ?. No laitetaan sitten yks kappale niitä jos se näin helposti onnistuu…vaikken sellaista ollut hakemassa vaan ihan ”normaalia”. Passin kopio, modelo 790 (maksettuna!) ja vanha kortti, kiitos!

5. Kyselyitä osa 1: ”Kauanko tää on voimassa ?” Sanoi jotta 10 vuotta. Minä sitten utelemaan että onko systeemiin odotettavissa muutosta kun tuota 10 v -infoa ei kuponkiin ole tulostettu…vastausta ei saatu mutta tultiin virkailijan kanssa siihen tulokseen että lapun seuraava versio on A3-kokoinen, laminoitu taittamisen varalta, aina kannettava mukana eikä kopiot kelpaa…

6. Kyselyitä osa 2: ”Pitääks tätä kantaa mukana ?” Juu, ei tarvitse paitsi ns. virallisissa tapahtumissa (asunnon osto, pankkitilin avaaminen…). Eikä olisi pahitteeksi kantaa kopiota mukana lompakossa noin yleisesti ottaen.

7. Kyselyitä osa 3: ”Passin vaihto ?” Ei tarvitse uutta kuponkia hakea jos passin vaihtaa…itse lapussa on nimi, syntymäaika, syntymapaikka, kansalaisuus, osoite, espanjalaiseen tyyliin vanhempien etunimet ja NIE-numero…joten mikään ei viittaa mihinkään fyysiseen dokumenttiin.

8. ”Hae henkkari”: kehoitti virkailija hakemaan suomalaisen henkilökortin…ihan vaan mukavuuden vuoksi ettei sitä ”kätevän kokoista” passia tartte matkassa kantaa. Tämä kyllä oli jo tiedossa.

9. detalji: lappuun tuli residencian alkupäivämääräksi se jonka aikoinaan ilmoitin maahan saapumispäiväkseni (piti oikein omista arkistoista tarkistaa ja näin on), eikä se muutaman kuukauden myöhäisempi mikä tuossa vanhassa kortissa oli painettuna…”tietokoneet, oi tietokoneet”.

Painun nyt tuonne uima-altaalle; huippusalaisten sisäpiiritietojen mukaan tänään olisi joku jalkapallo-ottelu vaikkei siitä julkisesti keskustellakaan… 🙂