Läppäri ilman Windozea

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat internet fuengirolassa Läppäri ilman Windozea

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649

Tuohon devspainin aiheelliseen vuodatukseen:

DELL näyttäisi myyvän paria läppärimallia ”vaihtoehtokäyttiksellä” varustettuna:

http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/segments/gen/client/es/ubuntu_landing?c=es&cs=esdhs1&l=es&s=dhs&~ck=mn

Ei siis ihan ilman käyttistä, mutta parempaan suuntaan. Joku voisi laskea mikä on kahden täysin samalla konfiguraatiolla mutta eri käyttiksellä varustetun koneen hintaero. On sellainen orastava pessimismi tuon M$-veron suhteen vaikka koneen ostaisi ilman Vistaa – toivottavasti olen väärässä.

Yleisesti ottaen tietokonetta (pl. serverirauta) ei kai käytännössä saa ostettua ilman M$-veroa ellei sitten itse kasaa osista tai hanki jotain vähemmän tunnettua merkkiä, jolloin takuuasiat ja tukipalvelut voi olla vähän niin tai näin. Noh, eipä nuo ns. suuret ja hienot merkitkään aina noita palveluja ongelmitta tarjoa.

Kerran erään suurehkon espanjalaisen tavarataloketjun myyjä tuli myymään mulle läppäriä jonka eteen olin pysähtynyt seisoskelemaan ja odottelemaan. Yritin tivata myyjältä mitä alennusta saisi ilman sitä XP:tä. Ei vastannut, mutta valisti minua kertoen että ”sitten se kone on suht turha kun siinä ei toimi Word, ei Excel eikä Access…”. Emmää jaksanut alkaa väittelemään.

On täällä Espanjassakin jotain kapinaa järjestetty tämän kytkykaupan tiimoilta (http://devolucion.org/). Homma vaan etenee hitaasti ja veron kerääminen sen kun jatkuu.