lämpöä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
bhajee kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

On olemassa monenmoisia malleja sähköpattereita ja säteilylämmittäjiä, edullinen ja minun mielestä hyvä on kaasulämmitin. Sähkö on kallista ja patteri vie paljon sähköä.

Kaasulämmittimen ”pakokaasut” on lähinnä hiilidioksidia ja vettä (vesihöyryä) – se vaan tuppaa pahentamaan talvisia kosteusongelmia. (Oletan että tässä nyt tarkoitetaan sellaista katalyyttilämmitintä, joita joka nurkalla myydään).

Nestekaasun hintahan on valtion kontrollissa, ja sitä pudotettiin viime vuonna aika reilusti (en ole seurannut olisiko sen jälkeen noussut). Vanhalla hinnalla sen hinta (energiana per kWh) ei valtavasti eronnut sähkön hinnasta. (No prosentuaalisesti kyllä – pullo on noin 130 kWh).[/quote]

Lämmitys kuin lämmitys, kyllä irtopatterikin lämmittää, joten onhan se yksi lämmittämisen muoto. Minä en näitä teknisiä tietoja hallitse.

Kaasulämmittimiä myydään kaikissa kodinkonemyymälöissä ja niitä on monenmoisia malleja. Minulla on ihan simppeli malli, joka toimii hyvin. Ja kuten sanoit, tuottaa kosteutta. Pidän sitä vain sen aikaa päällä, että asunto lämpenee ja lämmitän sen jälkeen irtosähköpatterilla. Kaasulaite lämmittää nopeasti ja kun asunto on valmiiksi lämmin, patterin tarvitsee vain ylläpitää sitä lämpötilaa.

Butano-pullon sisuksen hinta on 11,05 euroa.