Lämmitys/jäähdytys

LINKKI

Pateq
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.02.2010
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 85

Itse kävin juuri etsimässä vuokra-asunnon Fuengirolasta ja kaikissa mitä kävin katsomassa, oli ainakin yksi ilmalämpöpumppu, paitsi yhdessä, jossa oli keskuslämmitys/ilmastointi. (Sen toimintaperiaatteesta en oikein päässyt kyllä kärryille, mutta kehuivat sen olevan hyvä).
Muistaakseni ilmoituksissa ei ainakaan kaikissa ollut mainintaa lämpöpumpusta, vaikka sellainen asunnossa olikin.

Itselläni on Suomessa kaksi lämpöpumppua. Viitisen vuotta vanha ja aivan uusi. Kehitystä on tapahtunut siinä ajassa melkoisesti. Tämä uusi on lähes äänetön ja erittäin nopea lämmittämään, kun lisää asteita. Vanhempi puhisee ja pitää muutenkin ääntä, sekä on hidas reagoimaan. Arvioni on, että uusi on huomattavasti taloudellisempi käyttää. Ottoteho on pienempi, mutta lämpöä tulee kaksinverroin.
Uskoisin, että samanmoisia laitteita sielläkin on, joten jos oikein tarkaksi mennään, niin kannattaisi kysyä lämpöpumpun ikä.

Tuo ikkunoiden auki pitäminen oli mielenkiintoinen vinkki. Mahtaako toimia myös toisinpäin, jos kuumalla pitää yöllä auki, niin jäähdyttää? Niin luulisi, jos ulkona on viileämpää kuin sisällä. Elokuussa alkaa kertymään omaa kokemusta.