Lämmin kevät

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Se kylmä kostea sisätiloissa voi valitettavasti Aurinkorannikolla olla joskus tosiasia, mutta siitäkin selviää etsimällä asunnon, jossa on lämpöpumppu ja asuntokantaa on nykyään jo sen verran uudempaakin paljon tarjolla, että parvekkeen ovien alta ei kaikkialla tulle sisään.

Jos leppoisa lämmin on tärkein juttu ja aikaa pari talvikuukautta niin itse lähtisin Teneriffan eteläosaan. Siksi, että ilmasto on siellä varmin, Kanarialla on mantereeseen verrattuna paljon tasaisemmat lämpötilat koko vuoden. Etelään siksi, että Teneriffan pohjoisosissa on paljon pilvisempää ja sateisempaa, vaikka siellä onkin suurin osa saaren ”oikeista” asukkaista. Etelä oli ennen turismia melkein autiomaata ja siellä on ehkä ”kauheimmat” turistialueet, kauhealla tarkoitan sitä, että siellä on alueita, joista ei tahdo saada ravintolasta ruokaa espanjaa puhumalla ollenkaan ja perinteisiä kanarialaisia ryppyperunoita saa hakemalla hakea ja kaikki tuntuvat olevan vaan korkeintaan kahden viikon lomalla. Mutta aurinko paistaa suhteellisen varmasti, talvellakin, ja jos auto on käytössä niin aidompaa elämää pääsee etsimään heti kun huvittaa.

Teneriffalle siksi, että siellä on niin valtavasti nähtävää. Teide on elämys, Anagan alueella on mahtavia vaelluspaikkoja, Gomeralle pääsee retkelle hetkessä, pohjoisesta löytyy oikeitakin, ei pelkástään turistien asuttamia, kyliä ja kaupunkeja, luonto on upea, Mazcan kylä on kuin satukirjasta… Saarilla olen tosin vain lomaillut, en asunut, mutta Gran Canarialla, Teneriffalla ja Fuerteventuralla käytyäni olen ihastunut ehdottomasti nimen omaan Teneriffaan.

Missäs on kaikki Orkin canariot, kertokaa nyt mikä siellä saarilla on hienoa, muukin kuin aurinko!