laki on erilainen mutta sen tarkoitus sama

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Ritacasanueva kirjoitti:

seuraavaa muuten ihan korkeimman oikeuden paatoksen mukaan etta: 16 v asti koulunkaynti velvollisuus ja siihen ei lasketa sita kotona eika etaisopiskelua. Tasta aiheesta on puhuttu paljon taalla viime aikoina.Ja asiasta on useita oikeuspaatoksia, eivat puolla tallaista opiskelua.

Tietysti jos ulkomaalaislapset asuu valiaikaisesti Espanjassa kukaan tuskin kiinnittaa edes mitaan huomioita mutta jos lapset ovat pitkaan nakyvissa ja riippuen missa asuu voi sita joku kysella….

Aivan. Suomessa on oppivelvollisuus ja Espanjassa koulunkäyntipakko-läsnäolovelvollisuus. Vanhempia on sakotettu ja pistetty vankilaan támän velvollisuuden rikkomisesta. Vanhemmilla on vastuu siitä, että alle 16-v menee sinne kouluun ja alaluokkalaiset on jopa vietävä ja haettava, yksin he eivät saa koulumatkaa kulkea.

Käsittääkseni koulupakko astuu voimaan heti kun ulkomaalainen kirjataan Espanjaan asukkaaksi. Ja oleskelulupahan on oltava, jos on maassa yli 3 kuukautta. Siihen asti voi olla turistina ja lapsetkin kouluun menemáttä. Ja on tapauksia, joissa akkuja lataavat vanhemmat ja koulua käymáttömät lapset ovat heráttäneet lastensuojeluviranomaisten huomion ja asiaan on puututtu. Tarkastaja voi tulla kotiin ilman ennakkoilmoitusta, esimerkiksi jonkun hyväätarkoittavan naapurin vihjeen perusteella.