lakaista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Tilulilu kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

Niinpä elátámme porukan kotiin, maksamme itsemme kipeáksi veroja, jotta loislauma voi maata himassa ja vetáä kaljaa. Prkele! Nyt kun Suomikin köyhtyy ja on pakko leikata ilmaisetuja niin toivon todella, että työttömyyskorvaukset muuttuvat vastikkeellisiksi. Tekemátöntá työtá on paljon !

Tämä oli kiinnostavaa. Miten niin työttömäksi jäänyt on loinen? Miksi työttömällä ei saisi olla samaa ihmisarvoa kuin työssä (toistaiseksi) käyvällä? Vai että työttömyyskorvaukset vastikkeellisiksi … Eikö se sitten olisi sama kuin kävisi työssä, mutta alle minimitulorajan? Ei kuulosta minusta kovin oikeudenmukaiselta.[/quote]

Ei kaikki työttömät ole loisia. Mutta osa on. Minä olen joskus ollut itse työnantajan asemassa ja kuunnellut ne sata miljoonaa syytä, miksi juuri nyt ei voi tarjottua työtä ottaa vastaan.

Mikä sinua mättää tuossa kadunlakaisijan työssä? Kadunlakaisijat ovat tärkeä ammttiryhmä, ilman heitä olisivat kadut kauheassa siivossa. Eikä vain koiranpaskan takia, katsohan ympärillesi.. Minusta on oikein hyvä, että Espanjassa ei ole menty itsepalveluyhteiskuntaan kuten Suomessa. Suomessahan ei palvelua enää saa mistään ja sen mukana on menetetty todella paljon työpaikkoja. Ennen suomessakin oli kadunlakaisijoita, jotka putsasivast talvisin portaikot ja muut sellaiset paikat, joihin koneet eivät mahdu. Nyt suomessa kadunlakaisijat on korvattu kyltillä EI TALVIKUNNOSSAPITOA.

Siinä vaiheessa kun ihmisen itsensä maksama liiton työttömyyskorvaus loppuun ja alkaa meidän kaikkien maksama korvaus voisi se olla vastikkeellista. Muutamia työtunteja päivittäin. Vaikkapa kadunlakaisua, vanhusten avustamista tms. koko yhteiskuntaa hyödyttävää. Risusavotta??

Työ olisi työttömälle itsellenkin hyväksi. Tulisi lähdettyä sieltä kodista, ehkä tulisi juotua hieman vähemmän kaljaa, ehkä muiden ihmisten tapaaminen piristäisi. Olisi elämässä mukana, ei masentuneena syrjäytymässä. Tällainen työ pitäisi vain nostaa arvoonsa, pitäisi kunnioittaa ihan samalla tavalla kuin muitakin töitä- lääkári, opettaja tms. Kaikki työ on periaatteessa ihan saman arvoista, eron teemme me ihmiset omine arvostuksinemme ja kateutemme kautta. Joillekin työ on rangaistus, paha asia. Asenne kaipaisi muutosta.