lait ja mäáritelmät

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma suomi on oikeusvaltio lait ja mäáritelmät

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
viipukka kirjoitti:

Meneppä kavaltamaan rahaa jotakin, saati valtiolta niin istut pitkän kakun, mutta lapsen raiskauksesta heristetään sormea.. näin se mennee.

Mun miehen kimppuun kävi aikoinaan joku piripää puukon kanssa. Kun mieheni onnekkaasti onnistui väistämään terän ja meni poliisilta tiedustelemaan mitäs nyt pitäs tehä, poliisi kysyi ”sanoiko se tappavansa sinut?” Kun mies vastasi ettei sitä sanonut niin poliisi totesi ettei se siitä saa kun varoituksen tai korkeintaan sakon. Jättipä mies sitten asian siihen. Ilmeisesti viuhuva puukko ei riittänyt uhkaukseksi..

Hitto.. tulee vihaiseksi kun näitä miettii.

7 § (21.4.1995/578) Laiton uhkaus. Joka nostaa aseen toista vastaan tai muulla tavoin uhkaa toista rikoksella sellaisissa olosuhteissa, että uhatulla on perusteltu syy omasta tai toisen puolesta pelätä henkilökohtaisen turvallisuuden tai omaisuuden olevan vakavassa vaarassa, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, laittomasta uhkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tuon edellisen lakipykälän ja kertomasi perusteella voitaneen páátellá, että kyseessá on ollut korkeintaan lievá laiton uhkaus. Ei táytá rikoksen tunnusmerkkejä. Ja todistajan puutteessa ei voi edes náyttáá toteen, Sinun sana ei varmaankaan riitányt todisteeksi. Jos miehesi olisi lyönyt puukkomiestá, olisi miehesi syyllistynyt pahoinpitelyyn, siitá olisi varmaan ollut náyttöäkin. Musta silmá tms.

Lapseen kohdistunut miká tahansa seksuaalinen teko on mielestáni aina tuomittava. Ilman mitáán lieventáviä asianhaaroja. Mutta missä sitten kulkee ”lapsen” raja ??? Nyt ikáraja on 16 vuotta. 😕 😕 😕 😕 Ja se on aikamoisen korkea nykymenon huomioon ottaen. Edes aikuisen raiskaus ei ole ollenkaan yksiselitteinen juttu. Kuinkahan monta raiskaussyytettä onkaan nostettu kostoksi, oman häpeán takia tai jonkin muun syyn perusteella…?? Tássákäán asiassa ei ole mahdollista kovin suoraviivaisia rajoja vetáá, on otettava huomioon tosi monta seikkaa eiká uhrin oma osuus ole ollenkaan se kaikkein váhäisin. Voidaan varmasti puhua jopa provosoimisesta ja silloin asiat káántyvátkin toisin páin – raiskaajasta tuleekin uhri. Hmmmm 😕