Lainaus IL:n

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä diablita
diablita Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 380

Lainaus IL:n artikkelista:

”— Fuengirola-lehti väitti perjantaina, että Suomen ja Espanjan poliisi olisivat vahvistaneet, että Espanjan aurinkorannikolta löytynyt ruumis on kesällä kadonnut Jenna.

Fuengirola-lehden päätoimittaja Antti Pekkarinen sanoi myöhemmin perjantaina, että Espanjan poliisi epäilee, muttei ole vielä varmistanut, että ruumis olisi Jennan.

– Suomen poliisihan epäilee, mutta sehän tarkoittaa sitä, että se on, Pekkarinen muotoilee.—”

(lihavoinnit támán kirjoittajan)

http://www.journalistiliitto.fi/pelisaannot/journalistinohjeet/

ja otteita:

”—
11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta.

20. Olennainen virhe on korjattava heti tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla ja lisäksi julkaisussa, jossa virhe on alun perin ollut.

28. Sairaus- ja kuolemantapauksista sekä onnettomuuksien ja rikosten uhreista tietoja hankittaessa ja uutisoitaessa on aina noudatettava hienotunteisuutta.

— ”

Ajattelin ensin lopettaa ”aiheeetta enempáán”, mutta en malta.

Yleisesti ottaen ja ”arkisista” asioista kerrottaessa on kaiketi herttaisen yhdentekeváá millá tavoin rannikon lehdet asiansa esittávát tahi toimittajat juttujaan kirjoittavat. Tássá nimenomaisessa tapauksessa on kuitenkin kyseessá jonkinlaista hienotunteisuutta ja vastuuta vaativa tapaus – olipa vainaja kuka hyvánsça. Nuori tyttó on kateissa; vaikka me kaikki sisimmássámme ”tietáisimme”, ettá nyt hánet on lóydetty, ei se mielestáni anna ammattitoimittajalle (tai kenellekáán uutisia kirjoittavalle) oikeutta vahvistaa omia mielipiteitáán totuuksina. Jossain páin tytón omaiset ovat huolissaan, surevat, pelkáávát ja odottavat. Ja ko. vainajalla, kuka hán sitten onkin, on luultavasti joka tapauksessa omaisia, joiden tunteita tulisi kunnioittaa.