Laina Espanjasta

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

On totta että lainan kulut Espanjassa ovat korkeammat. Haluan kuitenkin lisätä että nykyään lainan ennenaikasen pois maksamisen kulu on korkeintaan 0,5% ensimmäisen viiden vuoden ajan, sen jälkeen korkeintaan 0,25% – eli murto-osa siitä, mitä se oli vielá muutamia vuosia sitten, ennen lakimuutosta. Jotta tuosta saisi kasaan yli tuhannen euron peruutuskulut, niin lainaa pitäisi maksaa pois kerralla vähintään 400.000€.

Kun otat lainaa espanjalaisesta pankista, voit olla aivan varma siitä, että pankki katsoo asunnon papereita puolestasi ”kuin omaansa”, toisin sanoen pankki varmistaa, ettei asunnossa oli mitään muita rasitteita tai kiinnityksiä ja hoitaa kaupan ja lainan kirjaamiseen maarekisteriin ihan varmasti, koska pankki on asuntosi kanssa ”naimisissa” todennäköisesti seuraavat 15-25 vuotta. Saattaapa olla että saat pankin puolesta myös ilmasen tulkin mukaasi notariaattiin.

Mikäli et ota lainaa Espanjasta ja tuot kaiken rahoituksen Suomesta on tosiaan aiheellista käyttää apuna asianajajaa – ei ole ilmaista sekään… – ja lisäksi valita neuvonantajasi huolella. Olen nähnyt rannikolla hyvin eriliaisia asianajajia, joista jotkut ovat ajaneet kaikkea muuta kuin asiakkaansa etua (en nyt viittaa keneenkään suomalaiseen).

JMGROUP: ymmärsinkö oikein että tarkoitat rannikolta löytyvän 2-3mh asuntoja 10.000-30.000€:lla? Niistä olisi varmaan moni kiinnostunut.