LÄHTEMINEN JA TULEMINEN

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Parasta Espanjassa? LÄHTEMINEN JA TULEMINEN

LINKKI

aristoteles
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 210

Tämän ketjun otsikko on PARASTA ESPANJASSA.

Minusta on aivan uskomattoman hienoa aina lähteminen ja tuleminen. Tukikohtamme on Fuengirolassa ja vietämme täällä aina muutamia kuukausia vuodesta hieman vaihtelevasti.

Hieno fiilinki on tänne tulo ja sitten taas lähtö Suomeen. Ei ehdi kyllästymään ja koko ajan on kivaa vaihtelua.

Ihmiset täällä ovat todella OK. Mutta Historia ja kulttuuri on ihan yli kaiken. Meillä Suomessa voisi sanoa, että sivistynyt historia on ehkä 300 vuotta vanhaa tai sitten alle. Kohta tulee 200 vuotta siitä, kun Venäjän Keisari valloitti meidät Ruotsilta v. 1809. Ei me Suomessa kunnolla muisteta edes tuota isoa juttua.

Täällä Espanjassa sen sijaan on hieno historia esillä kaikkialla ja ihmiset tajuavat sen. Kouluissa lapsille opetetaan kansallista ja paikallista historiaa ja omaa kulttuuria syvällisesti.

Luin viime talvena Cervantesin uskomattoman teoksen, n. 1600 luvulta, Don Quijote, vaeltavan ritarin tarina. Viime vuonna oli tuon mestariteoksen 500- vuotisjuhla. Lukukokemus aukaisi silmissäni ihan uuden maailman , jonka kautta olen oppinut ymmärtämään Espanjaa aivan uudella tavalla. Tuo klassikkoteos auttaa ymmärtämään ja arvostamaan myös nykypäivän elämää, siestoineen, fiestoineen ja jalkapalloineen.