Laatikosta: en ole kovinkaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit MISTA ISO KULJETUSLAATIKKO??? Laatikosta: en ole kovinkaan

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Laatikosta: en ole kovinkaan varma että saako tuollaisen vuokraksi jostain, ja että olisiko hinta sitten huomattavasti halvempi kuin laatikon osto (laatikkohan pitäisi palauttaa Espanjaan vuokrauksen jälkeen). Katselin hieman suomalaisia sivuja, ja esim. Finnair ei myy eikä vuokraa laatikoita, Helsinki-Vantaalla sijaitsevat Air Finlandin lipunmyynti sekä SAS Ground Services Finland Oy sen sijaan vain myyvät.

Ymmärrän ettei huvita maksaa suuria summia yhdestä käyttökerrasta. Yksi hyvä puoli on kuitenkin se, että voit totuttaa koiran kuljetuslaatikkoon jo ennen matkaa, mikä vähentää matkan aiheuttamaa stressiä. Eli jos häkki on kotonasi kuukauden pari ennen matkaa, niin voit opettaa koiralle, että kun se makaa siellä nätisti (aluksi ovi auki), niin se saa siitä palkan. Häkistä tehdään ikään kuin koiralle sen oma paikka. Suomeen tultaessa häkistä voi olla hyötyä vaikka lentomatkustamista ei tapahtuisikaan: näyttely- tai muilla kisapaikoilla häkki on kätevä olla mukana. Toisaalta Suomessa käytetyn häkin voi myös myydä, saattaapa siitä saada ihan hyvän hinnankin.

Jos tuo lentokuljetuslaatikon oikeanlaisuus hermostuttaa, etkä asu kovin kaukana lentokentältä, niin voit aina käydä siellä varmistamassa asian. Itse tein niin, koska luin Finnairin vaatimukset, joihin viitattiin muidenkin lentoyhtiöiden sivuilla, ja totesin että oma kuljetushäkki (kisoja varten aikoinaan ostettu) ei kyllä ihan niitä täytä. Esim. koiran korvat osuvat häkin kattoon kun se istuu, ja seistessään taas se ei voi pitää päätä ihan pystyssä. Nähdäkseni häkin koko on kuitenkin ihan riittävä 4.5 tunnin matkalle, jonka aikana koira kuitenkin makaa suurimman osan ajasta. Ajoin siis lentokentälle ja kysyin asiaa sekä Check-In tiskiltä että henkilöiltä jotka koiria koneeseen lastaavat. Heidän näkemyksensä oli, että jos häkki on kovaa materiaalia (ts. ei kangasta) ja siinä on ovi, niin se kelpaa… Joten koirani on tehnyt tässä hieman puutteellisessa häkissä kaksi meno-paluu matkaa, ja hyvin on mennyt.

Laitan tähän yhden linkin nettikaupasta joka myyvät kuljetuslaatikoita Espanjassa, osassa laatikoista on maininta IATA-yhteensopivuudesta. Tosin ennen netistä tilaamista suosittelen ensin kokeilemaan jotain laatikkoa eläinkaupassa, jotta oikeat mitat löytyvät.

Häkkejä netissä

Omistajanvaihdoksesta. Onko koiralla ns. papereita, eli onko se rekisteröity Espanjan kennelliittoon (Real Sociedad Canina)? Onko tarkoitus Suomessa rekisteröidä koira Kennelliittoon? Mikäli näin on, niin hoitaisin nuo paperiasiat Suomen päässä. Kennellitto määrää tuontikoirista seuraavasti:

Tuontikoirat

Joka tapauksessa, kai tuo perhetuttu voi pirauttaa sinne Kennelliittoon ja kysyä asiaa? Näin ei ainakaan jää mitään epäselväksi.

Koira tarvitsee lemmikkipassin johon on merkitty voimassaoleva rabiesrokotus, koiran mikrosirun numero sekä ekinokokkoosi-lääkityksen päivämäärä. Pratsikvanteli on espanjaksi ”praziquantel”, eli jos kysyt eläinlääkäriltä niin luulisi tietävän matolääkkeen joka sisältää tätä.

Ehkä olet nämä jo katsonut läpi, mutta tässä pari linkkiä:

Helsinki-Vantaa

Finnair

Air Finland