La enseñanza obligatoria en España

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

Ihan hieno suomalainen ratkaisu kouluongelmaan, mutta ei valitettavasti toimi Espanjassa, koska täällä on koulunkäyntipakko. siis fyysinen läsnäolopakko. Ja sitä perustellaan mm. sillä, että lapset tarvitsevan kouluopetuksen lisäksi myös sosiaalisia suhteita, joita sitten saa koulusta.

Ja *suomenkielinenpalvelutoimisto* komppaa tuolla hieman ylempänä:

Ritacasanueva kirjoitti:

…naissa aikaisemmissa kirjoituksissa esim. vanhatytto ja selma puhuvat ihan totta.

Niin… En toki väitä, enkä ole väittänyt, eikä kukaan toinenkaan ole väittänyt minun väittäneeni, ettäkö asia ei olisi noin, mutta kun nyt olen yrittänyt penkoa netistä ja muualtakin tietoa ”Espanjan koulupakko/oppivelvollisuus” -aiheesta, eli ”La enseñanza obligatoria en España”, en ole tullut hullua hurskaammaksi sen suhteen, että mistä kummasta löytäisin tuosta koulussakäyntipakosta aivan virallista tietoa?

Jos asia on niin, että tuo espanjalainen ’fyysinen’ koulunkäyntipakko (ei siis pelkkä oppivelvollisuus) koskee Espanjan kansalaisten lisäksi myös Espanjassa asuvia muiden maiden kansalaisia, niin täytyyhän siitä toki olla olemassa myös laki ja asetus, joka näin ollen on jossain luettavissa. Parlamentin kirjastoonko tästä täytyy marssia? 😕

Aivan mielenkiinnosta asiaa kohtaan nyt siis kysynkin, mistä tietolähteestä aliakset *vanhatyttö* ja *suomenkielinenpalvelutoimisto* olette tuon tietonne ammentaneet? Lakipykälä ja asetus nro??? Jonkinlainen linkki johonkin muuhun referenssiin?

En siis väitä, että teidän esittämänne väite espanjalaisesta koulupakosta sotisi vastoin parempaa tietoanne, mutta minäkin haluaisin tuon tiedon joltain aivan viralliseksi luokitellulta taholta. Toivon, että ymmärtänette, että minkä tahansa väitteen esittäjällä on myös sen todistustaakka. Ei siis sillä, joka väitettä tai sen osaa jollain tavoin epäilee.

P.S. Tiedustelin näitä tietolähteitä tällä keskusteluforumilla jo kertaalleen maaliskuussa, mutta en silloin saanut tiedusteluuni minkäänlaista vastausta. Mahtaakohan nyt käydä samoin? 8)