La Audiencia Provincial de

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 36 uutisia La Audiencia Provincial de

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

La Audiencia Provincial de Madrid ha condenado a nueve años de prision a un hombre que contagió el sida a su pareja, a la no que no habia contado que era portador de VIH y con la que mantuvo relaciones sexuales continuadas sin utilizar preservativo ni proteccion de ninguna tipo.

La sentencia señala que R.C.M. de nacionalidad colombiana, sabia desde 2004 que era portador del virus de inmunodeficiencia humana (VIH), pero nunca se lo comunico a su pareja, con la que convivió durante dos años.

Se le condena tambien a una indemnización de 60’000 euros.
— — — —
Mitenköhän Suomessa? Vilkaistaanpa.
— — — —
Iltiksen arkistosta löytyy viiteen naiseen HI-viruksen tartuttanut Aki Matti Hakkarainen, joka sai Rovaniemen käräjäoikeudessa elokuun 2008 lopulla kymmenen vuoden vankeustuomion.
Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhreille yhteensä noin 330 000 euron korvaukset.
Tartunnan saaneiden lisäksi neljäntoista naisen terveys vaarantui suojaamattomassa seksissä.

Teot tapahtuivat Rovaniemellä ja Jyväskylän seuduilla, ja ne alkoivat jo vuonna 1999 pian sen jälkeen kun Hakkarainen oli itse saanut tartunnan Thaimaassa 16-vuotiaana.
Hakkarainen tuomittiin raiskauksesta, viidestä törkeästä pahoinpitelystä ja neljästätoista törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Hi-viruksen tahallinen levittäminen katsotaan Suomessa nykyisin törkeäksi pahoinpitelyksi. Luulisi kyllä äkkipäätään, että niin törkeä teko olisi vähintäänkin _tapon_, ellei peräti murhan yritys. (Latojan huom.)

No, Hakkarainen valitti hoviin ja kuinkas kävikään. Hovioikeus määräsi 2009 rovaniemeläisen Aki Matti Hakkaraisen 12 vuodeksi vankilaan. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhreille yhteensä nuo 330 000 euron korvaukset.

Mutta juu.. Raskauttavana tekijänä hovioikeus piti niin ikään Hakkaraisen aiempaa tuomiota viruksen levittämisyrityksestä. Vuonna 2005 hän sai Rovaniemen käräjäoikeudessa vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeustuomion.
— — — — — —

Se ero tässä siis oli suomalaisen ja espanjalaisen oikeuskäytännön kanssa, että Hakkarainen sai ensi kerrasta alkuunsa vain päänsilittelyä ja ’ilmavankilaa’ (vrt. ilmakitara), mutta colombian poika laitettiin Madridissa välittömästä yhdeksäksi vuodeksi kiven sisään.

Suomessa ei tuomioita tavata istua loppuun asti, paitsi vanhojen ruunien ja venkuloiden kohdalla. Muut pääsevät vähemmällä; jotkut jopa puolella kakulla.